С унизително малко гласове избраха арх. Димитър Панов за почетен гражданин на Перник

С унизителните 30 гласа от 41 „ЗА“ избраха за почетен гражданин на Перник арх. Димитър Панов. Това стана на заседание на общинския съвет, провело се днес в гр. Перник.

„За първи път почетен гражданин на Перник е избран с толкова малко гласове и в нарушение на правилника“, гръмна общинската съветничка от БСП Ралица Андреева. Повод за яда й е,че тя се е подписала под предложението оперетната актриса Людмила Чешмшджиева да бъде почетен гражданин, а имаше и още две предложения на пернишкия хирург – д-р Станков и обвинения за смъртта на дете стоматолог д-р Павлов.

От Комисията, която се занимава с номинациите за почетен гражданин на Перник уточниха, че идеята е наградата да се даде само на един човек, а не на всички номинирани. „Затова се казва почетен гражданин на Перник – в единствено число“, мотивираха се общинари.

Общинската съветничка от ГЕРБ Цветана Пиралкова  призова да бъде спазена наредбата и да бъде гласувано предложението на комисията, а именно арх. Димитър Панов да бъде избран за почетен гражданин на Перник.

От БСП изпратиха протестна декларация:

С отказа на председателя на ОбС Перник- Иво Савов да подложи на гласуване предложението за Людмила Чешмеджиева не просто наруши Правилника, не само постави под съмнение легитимността на взетото решение, той обезцени смисъла от това Перник да има почетен гражданин. След като една тричленка еднолично определя на кого да бъде присъдено званието, групата общински съветници на БСП и Коалиция застава на категорична позиция, че няма да участва в подобен фарс.

Ние смятаме, че тези действия от страна на управляващите са неприемвливи.

Избраният за почетен гражданин на Перник Димитър Панов като проектант в общинската администрация е с принос в изграждането на Перник в годините на голямото промишлено строителство. Проектира жилища, детски градини, мостове. Неговата номинация бе издигата от Камарата на строителите и на Съюза на ветераните в Перник.

Коментари

коментара