Откриха парите на „Наглите“

В тайник на топавтокрадци са открити пачки, с които е платен откупът за живота на бизнесмена Киро Киров, похитен от „Наглите“ през 2009 г. Тайното място за укриване на парите е било открито по време на акция, при която е арестуван Георги Воденичаров-Кико. В дома на автоджамбазина са намерени 100 бона, които са от партидата, с които е платен откупът за бизнесмена, твърди Георги Лефтеров пред столичен вестник. Той е баща на Юлиян Лефтеров, ликвидиран през 2009 г. За убийството му е обвинен Любомир Димитров-Гребеца, който е осъден за участие в зловещата банда за отвличания „Наглите“.

„Още през 2009 г. разследващите са имали подозрения, че Кико е част от бандата „Наглите“. Арестуван е и е престоял две седмици зад решетките, но е пуснат да си ходи по живо, по здраво без обвинения“, обяснява Лефтеров.

Кико попада отново в полезрението на разследващите преди няколко месеца. Той е зрелищно арестуван на 16 юли. Направен е обиск в дома му. Ченгетата разбиват специално изработен тайник в къщата, където е открита сумата от 100 хиляди лева, съобщават официално разследващи. Освен това в сейфа са намерени радиостанции на честотите на полицията, заготовки за ключове за коли и други уреди за автокражби. В гараж, нает от Кико, пък лъснал краден джип „Мерцедес“.

„За никого не е тайна, че огромна част от парите, „спечелени“ от „Наглите“, са в неизвестност. Над 23 милиона от откупи липсват. Именно тайникът на Кико е връзката с бандата“, категоричен е Лефтеров.

„Над 20 души останаха м сянката на „Наглите“ и те сега са на свобода. Изгоряха по веригата само няколко бушона, останалите останаха на тъмно“, категоричен е почерненият баща и добавя, че именно неразкритите са в основата на новата банда „Наглите 2“, които в края на миналия месец похитиха сина на собственика на автокъща „Софавто“ Тони Златков – Адриан.

Коментари

коментара