Най-култовият участник в „Мюзик айдъл“ влезе в затвора

В затвора в Белене лежи най-култовият участник в „Мюзик айдъл“ – 35-годишният ром Мустафа. Легендарният титан на веселието и забавата изтърпява присъда от 2,8 години пандиз за кражби на джанти и телевизор. В първото си интервю от затвора на остров Персин Мустафа е убеден, че само това е гепил и на друго никога не е посягал, пише столичен всекидневник.

„Напих се и направих една грешка, така се озовах в затвора в Белене. Откраднах едни алуминиеви джанти в Добрич и ги продадох за 100 лева. След един месец ме намериха. Дадоха ми една година и осем месеца ефективна присъда. Преди това имах друга присъда – една година условно за едно откраднато телевизорче. Събраха двете присъди и така общо лежа две години и осем месеца“, споделя вечно усмихнатият айдъл, дори говорейки за нерадостната си съдба да се озове зад решетките.

През пролетта на 2009-а Мустафа се превърна в най-емблематичния участник в риалити шоуто. Тогава напористият младеж от Добрич се яви на кастинг в музикалния формат с изпълнение на песента на Трейси Чапман Give me one reason. В журито бяха Фънки, Соня Васи, фолкпевицата Мария и Дони.

Култовото изпълнение на Мустафа предизвика широки усмивки сред комисията, а запис на легендарното му участие години наред се въртя в музикалните сайтове и социалните мрежи.

Като на шега Фънки и Дони подкрепиха Мустафа, а докато жените умуваха какво да правят, влязоха продуцентите Иван и Андрей и го оставиха в шоуто като ководещ, който да забавлява зрителите с екранния си партньор Марин.

Осем години по-късно забавният образ от екрана търка наровете в затвора в Белене. Мимолетната му слава не му помогна да се замогне и да има нормален живот. Останали са му единствено хубавите спомени. И надеждата за по-добър живот, като излезе на свобода.

„Беше много весело и вълнуващо. Снимаха ме с камери. Имаше много фенки. Идваха при мен и искаха автографи. Снимаха се с мен и ме прегръщаха“, сподели Мустафа, който не се посвени да се определи за плейбой в шоуто и да предложи брак на Мис Македония Саня Николич. До любовен романс така и не се стигна.

Нешлифованият музикален диамант лежи вече една година зад решетките. Вътре пандизчията не си губи времето, а вече е започнал училище.

„Сега съм в трети клас и уча български, английски език и математика. Събираме и изваждаме до 100. С писането ми е малко трудно и е зле положението“, казва Мустафа, който е позакъснял със своите 35 години за школото.

„Като изляза, разчитам да се оправя, да спра с глупостите и повече да не ги правя. Спирам с алкохола, защото, като пия, и правя глупости“, заканва се айдълът и е категоричен, че задължително ще се яви на всички музикални риалити шоута, включително и в „България търси талант“.

„Ще изпълня „Батальонът се строява“ и съм сигурен, че ще впечатля журито. А в „България търси талант“ ще играя кючек. Няма значение на коя песен“, чертае планове от пандиза култовият айдъл и поздравява всички свои фенки, които с нетърпение го очакват да излезе на свобода.

Мустафа е категоричен, че в затвора в Белене се чувства много добре, разбира се с останалите лишени от свобода и ръководството, което му дава големи възможности за обучение и поправяне.

„Искам да стана фолкзвезда. Емануела ми е любимката.“ Това е най-съкровеното желание на фамозния певец. Докато лежи в пандиза, айдълът обмисля всякакви възможности за атакуване на сцената.

„Искам да й предадете много поздрави и да й кажете, че я обичам. Разчитам да разцепим сцената с нея“, мечтае Мустафа.

Коментари

коментара