Отново масови убийства в Перник! Отровени кучета агонизират в Квартала. Кой го направи според перничани и жесток коментар по случая

Поредното масово убийство в Перник! Градът отново се осея от трупове и агонизиращи животни. Сигналите са на перничани от кв. Изток, но по-рано имаше такива и от центъра на Перник. Малко преди това за една нощ, на 22 септември изчезват няколко кучета, кастрирани, обезапаразитени и обгрижвани от жена, разказват пред ZaPerniк.com природозащитници .

Бездомните кучета са огромен проблем на Община Перник от години. Факт е, че ги срещаме масово из града, че някои хора и родители се страхуват от тях. Но това ли е начинът да решим проблема? Като ги унищожим…до следващата пратка бебета при контейнера за боклук?
Само преди дни мрежата завря от сигнали, че някой отново е натръшкал кучетата – по градинки, по паркове, детски площадки. Имало и случай на отровено куче в двора на детска градина, твърдят хората.
Природозащитниците, заедно с доктор Ковачев от кучешкия изолатор на Перник реагират и прибират….полуживи кучета.
Ето какво пише активната природозащитничка Аделина за два такива случая:

„Имаше сигнал за трупове в квартал Изток.Кучето се оказа живо,и отвори очи преди да го сложи доктор Ковачев в чувала.Хвала на жената,подала сигнала,отидохме в 16.30 след обяд,а то е било там още сутринта. Ако така се помага,се слагаме под общ знаменател с убийците.На 100 метра от умиращото куче има клиника.Ние тръгнахме от приюта 5 минути след позвъняването. Кучето е в приюта. Оказана е помощ.
Вторият ,,труп,, също се оказа съвсем живо,омаломощено бебе на 4 месеца,умиращо от парвовироза“.

Реакцията на перничани 

Десетки перничани са потресени и възмутени от случилото се. Не по-малко са уплашени за здравето на децата си и на домашните си любимци. Има и такива обаче, които адмирират жестокостта върху бездомните кучета. Убийството на животно обаче е инкриминирано от закона и всеки, който се осмели да убива е заплашен от затвор и солена глоба за престъплението си.

Кой го направи? 

Без да съдим и насаждаме обвинения ще цитираме коментар: „едно момиче ми каза, че старците постоянно обсъждали как и с какво да отровят всички кучета, и това е тяхна работа.“ От фейсбук мрежата пък млад перничанин  с лого на Миньор- Перник призовава за смърт на бездомните кучета.
 
С жесток коментар адресиран до перничани Аделина „закопа“ убийците на животни:
 
„Нека информирам плитко скроените човекоподобни,които осеяха Перник с трупове на отровени бездомни кучета,че това няма да им реши проблема.Винаги ще се намират други идиоти,които ще изхвърлят нови.Скоростта с която ги тровите и скоростта с която малка група хора прибира и кастрира,никога няма да е равна на тази,с която подхвърляте кашоните с нежеланите поколения на некастрираните си домашни любимци.Оставям моралната страна на проблема да тежи на липсващата съвест на отровителите.Рискът да се отровят и хора е голям.Често отровата се хвърля около детски градини и площадки.
Преекспонираните ухапвания до момента са в болните мозъци.Дори когато са гладни,кучетата не биха нападнали никого.Добре познатото противопоставяне деца-кучета е толкова изтъркано,децата обичат животните,кучетата обожават деца.
Ако някой смята гниещите трупове за възпитателна гледка,трябва му квалифицирана помощ.
Рано или късно някой ще го отнесе.Законът забранява убийството на гръбначни животни и е доста строг, предвижда ефективна присъда и глоба 3-5000 лв.
И вярвам,че скоро някой ще получи заслужено такава присъда.
Кучетата не са причината за бедността,проблемите ви,комплексите и духовната мизерия.Няма да бъдат виновни и за трета световна.Това че са по улиците е човешка вина.Не падат от Марс.Вие ги изхвърляте,ние прибираме и кастрираме,но вие сте многократно повече.
Безграничната ненавист към животните ги направи невинни жертви на болни мозъци и труповете им са ежедневие.
Това ли е Перник?“

Коментари

коментара