Момичетата на Риал Ковачевци разбиха с 10:1 шуменки и донесоха първите 3 точки в историята на пернишкия футбол в Държавно първенство жени!

Момичетата на ФК Риал Ковачевци донесоха първите 3 точки в историята на пернишкият футбол в Държавно първенство жени на Република България.

Първите три точки в историята на женския футбол за област Перник са факт. В третия кръг на Държавното първенство по футбол за жени на Република България на 01.10.2017г. в град Шумен, като гост ФК Риал с. Ковачевци надигра убедително местния отбор ФК Олимпия Шумен с резеултат 1 : 10.

Въпреки, че в събота 30.09.2017г. част от момичетата до 17г. участваха в тежък турнир срещу отборите на НСА София и ЛП Супер спорт се представиха отлично, съобщиха за ZaPernik.com  от клуба.

Ето ги титулярите в мача с Олимпия: Таня Илиева 11г. Евгения Милчева 16г. Деа Попова 15г. Стефани Методиева 16г.

Трябва да отдадем заслуженото и на девойките дали всичко от себе си за победата – Виктория Върбанова 16г, Александра Стоилова 15г, както и отлично представилата се Анита Чурусинова 13 годишна.

Мачът протече при добра организация от страна на домакините. Поради отсъствието на централния защитник Кристина Александрова, този отговорен пост бе поет от капитана Алисия Робертева, която се справи безупречно, като вкара и гол. Добре захранваната централна нападателка Полина Ръсина – с извеждащите подавания  на Деа Попова, Илина Стоянова,  Теодора Данева и Ивета Косева, се справи отлично като вкара 8 гола.

В дебюта си за ФК Риал Ковачевци 17 годишната Никол Николова започна участието си с дебютен гол. Дебют за ФК Риал направи и 18 годишната защитничка Петя Емилова.

Момичетата на Ковачевци ще посрещнат добре познатия отбор на Спортика Благоевград в четвъртия кръг на Държавното първенство по футбол за жени на Република България на 08.10.2017г (неделя) от 14:30. На стадион „Димитровец“ с. Ковачевци.

Да пожелаем успех на нашите момичета!

Коментари

коментара