По три версии работи полицията за мистериозно изчезналата Лидия от Перник

„На прага на отчаянието сме. Дъщеря ми не спира да плаче, но вярва, че майка й е жива и здрава и ще се върне, както и аз. Господи, моля те, върни ми я“, през сълзи каза пред столичен вестник Павел Христов, съпруг на безследно изчезналата Лидия Христова от Перник.

Преди повече от десет дни 31-годишната майка става посред нощ от семейното ложе, слиза по външните стъпала на къщата на улица „Рила“, която се намира в квартала над автогарата, и потъва вдън земя. До ден днешен няма ни вест, ни кост от младата жена. Ченгета и роднини неуморно издирват Лидия. Обходен е целият град, изоставени сгради, приятели и гористи местности, но от нея няма и следа.

„Всеки божи ден от сутрин до вечер обикаляме, но скъпата ми Лидия я няма“, проридава Павел. От думите му става ясно, че въпреки усилията на полицията засега и те остават с вързани ръце.

Властите коментират, че се прави всичко възможно да се влезе в следите на жената, като били предприети и разпити на част от криминалния контингент в района. На този етап разследващите категорично са отхвърлили хипотезата за каквато и да е връзка на съпруга Павел с изчезването на жена му. По непотвърдена информация екип от психолози и криминалисти са установили, че състоянието на мъжа говори за едно пълно неведение и въобще не можело да става дума за негово участие.

„Той е съкрушен, не е на себе си и само повтаря, че я обича и иска да се върне“, казва близък на семейството, помолил за анонимност.

Това, че съпругът няма връзка, бе ясно от самото начало, но при подобни случаи винаги се тръгва от най-близките, за да се отхвърли или потвърди евентуална тяхна връзка с изчезването, коментира запознат със случая източник от МВР. В момента ченгета работят по две основни версии.

Едната хипотеза допуска, че изпадналата в депресия Лидия е заминала някъде, без да се обади на семейството си. Не се изключва и вероятността да е посегнала на живота си. Другата версия е, че жената е станала жертва на престъпление. Именно поради тази причина криминалисти проверяват всички свърталища и подозрителни криминални лица.

Самият Павел твърди, че винаги много са се обичали с Лидия, били са постоянно заедно и тя по никакъв начин не е показвала, че нещо не е в ред. Единствената нещо, което я е тормозело, бил фактът, че от 8 години била безработна, като се грижела за детето си.

Павел е последният, който вижда Лидия. Часове преди изпаряването й по-рано майката вечеряла със съпруга си в дома им. После двамата си легнали, твърди Павел. По думите му след известно време Лидия се събудила и отишла до тоалетната. Когато се върнала, двамата отново заспали. Павел се събудил към 5 часа сутринта, леглото до него било празно, а от жена му нямало следа.

Полицията продължава да издирва Лидия, като апелира, ако някой има информация за нея, да се обади на 112. Павел посочва и собствения си телефон – 0892 70 25 73.

Източник :ПИК

Коментари

коментара