Кметицата на Перник Вяра Церовска обяви кампания: „Повече игри навън, по-малко игри в телефона!“ Вижте какво стана часове след като деца от кв. „Проучване“ влязоха изненадващо в кабинета й!

Кметът Вяра Церовска веднага посети спортната площадка на кв. "Проучвне", след като деца я изненадоха приятно в кабинета й с подписка-покана да я модернизира.

По- малко от 24 часа след като деца от квартал „Проучване“ поискаха от кмета на Община Перник Вяра Церовска да пооправи спортната им площадка, тя отиде на място.

Както вчера писахме, и се превърна в новина номер 1 по четения в града, деца от пернишкия квартал „Проучване“ почукаха, без предварителна уговорка, почукаха на кабинета на кмета на Община Перник Вяра Церовска, тя нареди да влязат веднага в кабинета й, въпреки, че се провеждаше важна среща, те и връчиха подписка от 300 души, които искат игрището в квартала да се подобри и я помолиха да обърне внимание на децата от кв. „Проучване“.

Деца посетиха кмета на Перник Вяра Церовска без предупреждение, тя прекъсна срещата си и ги прие

Кметът на Перник се зарадва на инициативността на децата, каза им, че в момента Община Перник строи игрища на деца в други квартали, но ще направи възможното да съдейства за решаване на проблема в кв. „Проучване“ възможно най-бързо и ефективно.

Още на следващия ден, след сутрешната опреративка, кмета Вяра Церовска взе своя екип и отиде на място. Общинарите посетиха спортната площадка в кв. „Проучване“.

Според нормативите в Община Перник, Общината не може да построи чисто нова площадка там в рамките на тази година, защото това трябва да се одобри в бюджета на Общината за годината, който вече е минал на гласуване през Общински съвет и други процедури, но… площадката на децата МОЖЕ да бъде РЕМОНТИРАНА.

Според кметския екип това ще стане до края на годината. Ще има подобрения, за да може да се получи добра площадка за игра.

Децата чакат с нетърпение това да се случи. 

Кметът на Перник твърдо е решена спортната площадка в кв. „Проучване“ да се превърне в приоритет. „Децата дойдоха в кабинета ми с над 300 събрани подписа, едни възпитани, красиви, умни деца със спортни успехи. Не е въпрос само на желание, а на пари да им се помогне, но аз ще ги намеря, за да може до края на годината да се направят подобренията в спортнта площадка на кв. Проучване„, каза кмета Вяра Церовска пред жители на кв. „Проучване“.

Кампанията на кметицата Вяра Церовска: „Повече игри навън, по-малко игри в телефона“ цели създаването и поддържането на спотрни игрища във всеки квартал на Перник.

Коментари

коментара