ИЗВЪНРЕДНО! Скандалната съветничка Гьорева се отказа от частната детска градина

Отворено писмо до медиите разпрати тази вечер Румяна Гьорева, председател на групата на ГЕРБ в общинския съвет на Перник, след публикации в ZaPernik.com и репортаж на bTV. Поводът за това е нарастващото напрежение заради частната детска градина на общинската съветничка.

Както ZaPernik.com съобщи, след разразилия се скандал с разделянето на детското заведение на бедни-богати, родители от пернишкия квартал „Могиличе” излязоха възмутени и дори заплашиха с протест, ако не се създадат еднакви условия за децата им.

Ето и писмото-отговор до медиите на Гьорева: 

 ОТВОРЕНО ПИСМО ДО МЕДИИТЕ

                                    от Румяна Тодорова Гьорева

По повод днешния репортаж в сутрешния блок на БТВ, който касае решение на Общински съвет – Перник, за отдаване на част от сграда на частна детска градина и възникналото обществено напрежение, искам да направя следните пояснения:

Смятах, че дългогодишният ми опит като преподавател и експерт в Регионалния инспекторат по образование, ми позволява да поема отговорността и да създам условия и атмосфера за възпитание и занимания на децата на Перник. Затова и участвах в процедурата, която предвиждаше да се реновира от години пустеещата част от сградата на детска градина номер 10 и в тези помещения да се възпитават 24 деца.

След възникналото напрежение и след спекулациите, които последваха, бих искала да заявя: Отказвам се от договора с община Перник и дарявам безвъзмездно в полза на общината и детската градина средствата, вложени в ремонта на сградата.

Като човек с достойнство, който дълбоко уважава политическата сила, която подкрепя, не бих си позволила с това мое действие да уронвам престижа й. Декларирам, че незабавно започвам действия по искане за прекратяване на договора и оформянето на документите за дарение.

С уважение

Румяна Гьорева,

Общински съветник от ГЕРБ- Перник

8 август 2017 г

Коментари

коментара