Разследване: Как действа хероиновият канал „Петра“ в Югозападна България?!

Дни след акцията на ГКПП Кулата, в която с хероин бе задържан екполицаят от Сандански Георги Комов, в петричкото село Първомай не спират да говорят за случилото се. В бедна къща в селото се е родила тарторката на канала, скандалноизвестната Петра Велкова, на 42 години. Разведена отдавна, Петра е майка на дъщеря, която спешно била изпратена да учи в чужбина, докато тук тя оглавява хероинов канал по трасето България – Гърция, пише Struma.com.

Намерената у експолицая дрога, е предоставена от Петра, като част от пратка, която в рамките на няколко дни е трябвало да стигне в Гърция. 200 грама хероин, за 20 000 лева, от които 2000 лева получава „мулето“, в случая Комов. Пратката е трябвало да стигне до отбивка към Солун, където е чакал гръцкият партньор на Петра, това е информацията, до която са стигнали разследващите, работили по случая.

Заедно с Петра е арестуван и партньорът и, бияч и дилър, малко по-възрастен от нея. Той също бе задържан в късния следобед на проведената акция по ареста на Комов. Хората в село Първомай говорят, че се чудели откъде Петра намира пари за луксозния си живот, купила си апартамент в Петрич и все по-рядко се прибирала в Първомай. Преди години излежала 5 годишна присъда в затвора в Лариса за трафик на дрога, върнала се и понеже била позагубила доверието на партньорите си в наркобизнеса, развила друг.

Започнала да трафикира хора през граница, организирала канал, плащала на „преводачи“. За тази си дейност била задържана в Сърбия. И там прекарала в затвора 2 години. Миналата година полицията в Петрич я залови с хероин. Получи условна присъда. В условията на тази присъда, тя отново се прояви и завчера бе арестувана. В дома и в Петрич и Първомай откриха малки количества от белия прах.

Петра отказва да съобщи откъде взима дрогата. Припомняме, че отдавна се знае, че в Петрич има сериозни играчи в наркобизнеса, за един от тях базиран в село в Подгорието, ви съобщихме по време на ареста на трима петричани в Белград. Те бяха заловени с 2 килограма хероин, скрит в акумулатор на автомобил. Тогава оперативни сигнали сочеха кой е доставчикът, местен бизнесмен, който използвал услугите на майстор от петричко село и с негова помощ „монтирали“ дрогата в акумулатора. При задържането на тримата петричани бе арестуван и софиянец, за когото се твърдеше, че пази канала по трасето Петрич – Белград. Според коментарите, Петра била част от същия канал, но отговорна за трасето Петрич – Гърция.

Бушонът, който изгоря е и бившият полицай Георги Комов. Работата с него продължава, тъй като се смята, че в Сандански, той бил отговорен за дистрибуцията на дрогата. Интересното е, че за Комов винаги е имало сигнали, че се занимава с трафик на дрога, но за първи път е залавян с неопровержими доказателства – скрит в тайник в колата му хероин. Иначе колегите му от курортния град, знаят, че е преминал след уволнението си от другата страна на бариерата, но не предполагали, че ще стигне до Петра и още повече, ще бъде нейн „наркороб“.

Предстои разследване на Комов и за упражняване на лихварска дейност в Сандански, където според информацията, той работил заедно със свой колега -полицай. Голям удар нанесоха криминалисти, независимо, че задържаното количество наркотик не бе голямо, но бе част от голям и действащ наркоканал, с износ на малки количества, но редовно. И каналът „Петра“ бе разбит.

Коментари

коментара