Два автобуса се врязаха един в друг в България

Тежка катастрофа е станала тази сутрин край Атия, съобщава Флагман.БГ. Задръстването е огромно. Колоната е километрична и започва още от Отманли.

По първоначална информация участници в мелето са два автобуса.

9:43 Свидетели на мелето уточняват, че двете транспортни возила са се врязали едно в друго. Двигателят на единия автобус буквално е под другия. Инцидентът е станал към 9:20 тази сутрин на спирка „Моряк“.

Едното возило е настигнало другото и го е ударило отзад. По непотвърдена информация единият рейс е с чуждестранна регистрация.

„Гледката е ужасяваща. Хората слизат от автобусите със счупени зъби. Шофьорът на българския автобус е шок“, коментираха хора, станали преки свидетели на катастрофата.

9:50 От МВР току-що съобщиха, че на място вече са пристигнали 3 полицейски екипа. Пострадалите в инцидента засега са трима. Движението най-вероятно ще бъде отклонено през с. Маринка, тъй като и двете ленти на пътя Бургас-Созопол са напълно блокирани, уточниха от полицията.

10:03 Медиите получиха потвърждение, че единият от автобусите е чешки, превозвал туристи към Лозенец. Задръстването в посока Бургас-Созопол става все по-голямо. Пътят е напълно затапен.
На място има пристигнали няколко линейки и пожарен автомобил.

Щетите по предницата на единия автобус са ужасяващи – предницата му практически липсва. Цяло чудо е, че няма жертви, коментираха очевидци.

Пътниците на двете транспортни возила са изведени навън и в момента се преглеждат от медици.

Коментари

коментара