Перничанин написа отворено писмо до шефа на КАТ. Вижте защо!

Перничанинът Богомил Гигов написа отворено писмо до началника на КАТ в Перник. Повод за постъпката му е нелепа ситуация с полицейски служители и техни своеволия, пише Гигов. 

Отворено писмо до Началника на КАТ Перник

Г-н Началник , искам да Ви информирам за своеволия извършени от Ваши служители спрямо мен на 27.06.2017г в 21:40h. А ето и ситуацията, заради която ми беше съставен Акт за нарушение :

Завивам на зелен светофар при Билла в кв. Изток и тръгвам по ул. „Юрий Гагарин“ посока стадиона , при което след около двеста метра от светофарите от спрял патрулен автомобил на КАТ в дясно на пресечката от 2- ро РУП излиза Ваш служител , спира ме , представя се както му е реда по закон и ме информира , че съм направил нарушение и съм минал на червен сфетофар.  Изненада ме наглото му поведение след моето обяснение , че това не отговаря на истината и няма как от мястото на което се намират да видят ,че съм минал на червен сфетофар, при което служителят Ви ме покани за го последвам до патрулната кола за тест за алкохол.  Аз естествено се подчиних на разпоредбите и изпълнихме всички необходими действия произтичащи от Закона за Движение по Пътищата. Дотук добре.  Огледах внимателно позиционирането на патрулната кола без никаква видимост към светофара, от който идвах аз. Зададох пак въпроса как е видял нарушението , при което служителят ми показа светофара по посока центъра и така определя , кой на какъв светофар минава ??? Подписах Акта и си тръгнах .Направих още една обиколка за да видя дали съм допуснал грешка. Но уви няма как да стане, оказа се, че колата на КАТ е спряла неправилно на изхода на улицата в дясното платно при включването и в ул. „Ю . Гагарин“ и е предпоставка за ПТП .

Питам Ви Г – н Началник, как да докажа , че не съм минал на червен светофар? При разговори с приятели се оказа , че това е практика и винаги излизат с този номер не само в кв. Изток , но и на кръстовището в кв. Иван Пашов.  Аз вярвам на очите си , според моите разбирания това си беше чист опит за изнудване, така го аз разбирам. Подписах Акта защото е безмислено да споря …когато двама облечени във власт служители казват че зеленото е червено , има ли смисъл?

Б. Гигов

Коментари

коментара