Човек виси от размазаната кабина на микробус! Касапница на пътя!

Тежка катастрофа е станала рано тази сутрин на международния път Е-79 край Мездра, съобщи BulNews.bg. Немски ТИР е ударил челно микробус близо до разклона за Ребърково и Искърското дефиле. Сблъсъкът е бил толкова свиреп, че от буса не е останало нищо здраво и не може да се определи с каква регистрация е и каква марка.

На място е загинал шофьорът на микробуса, който и в момента продължава да виси от кабината. С него е пътувал още един мъж, който е закаран във врачанската болница с тежка гръдна травма. Починалият мъж е на видима възраст около 30 години.

Тежкият камион, който е бил управляван от турски гражданини, път се е спрял на около 50 метра от удара. По първоначална информация той е пътувал към София, но е навлязъл в участък, който е забранен за камиони над 12 тона, като за това има и поставен знак. Микробусът е пътувал в посока Мездра, пълен с плодове и зеленчуци. Шофьорът на камиона е тестван с дрегер, като пробата е отрицателна.

Заради тежкия инцидент е затворен пътят за София през Ботевград и целият трафик се пренасочва през Своге. На мястото на катастрофата има две пожарни, които изчакват да приключат следствените действия и да разчистят участъка. На терен работят и четири екипа на полицията, които регулират поетапното пропускане на коли и камиони. Въпреки това вече има огромна опашка от превозни средства.

Коментари

коментара