Две училища в Перник спортуваха заедно. Зам.областният управител Иво Иванов ги поздрави: Спортът ви усъвършенства не само физически, но и ви дава много морални качества и принципи. Спорутвайте!

Професионалните гимназии по облекло и туризъм „Св. Иван Рилски” и по енергетика и минна промишленост „Христо Ботев“ организираха спортен празник под надслов „Да спортуваме заедно“.

Празника се проведе във връзка със Седмицата на физическата активност и спорта – MOVE WEEK България, като част от кампанията NowWeMOVE на Международната асоциация за спорт и култура.

Учениците участваха в колективните игри – футбол и волейбол. В спортните прояви взеха участие и деца от ОУ  „Св. Иван Рилски” VII ОУ „Г.С. Раковски” и XIII ОУ „Св. Св. Кирил и Методии”. Състезанията нямат състезателен характер и се провеждат в две възрастови групи 7-8 клас и 9-11 клас.

Заместник областният управител Иво Иванов беше сред официалните лица присъстващи на събитието. Той приветства малките спортисти

„За вас днешният празник е двоен – Денят на детето и спортният празник, организиран от вашите учители. Спортът е една голяма социална дейност, която ви усъвършенства не само физически, но и ви дава много морални качества и принципи, които ви изграждат в достойни граждани. Спортувайте! ”, поздрави учениците Иванов.

Европейската седмица на физическата активност и спорта – MOVE Week тази година се провежда от 29 май до 4 юни в цяла Европа и повече от 38 държави взеха участие в инициативата, като в България към инициативата се присъединяват над 30 града.

MOVE Week е ежегодно общо европейско събитие, което има за цел да покаже ползите от воденето на активен начин на живот. С над 1 милион участници на година, MOVE Week е найголямата ежегодна активна седмица в Европа, промотираща ползите от редовното практикуване на физическа активност и спорт. Жителите на София, Пловдив, Монтана, Поморие, Плевен, Варна, Ямбол, Русе, Добрич, Благоевград, Враца, Бургас, Казанлък, Сливен и много други ще имат възможността да вземат участие в различни активности и обществени събития през цялата седмица.

 

Коментари

коментара