Областният управител на Перник Ирена Соколова: Ботев е възпял истината – „Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира”

Днес,2 юни, почитаме паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Вижте обръщението на областният управител Ирена Соколова към перничани: 
Днес, 2 юни, отдаваме почит на големия поет-революционер Христо Ботев и храбрите герои, дали живота си за свободата на България.
Когато чуем ехото на сирените, огласящи България точно в 12 часа на този ден, всички заставаме неподвижно в едноминутно мълчание. Преклонили глави, си спомняме колко свята жажда за свобода е горяла векове наред в душата на народа ни.
Ботев е възпял истината – „Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира”.
Пазейки в сърцата си патриотичните идеали и ценности и предавайки ги на бъдещите поколения, правим великите българи като него, Левски, Раковски и още много знайни и незнайни юнаци, и техния значим подвиг, безсмъртни
Нека пазим нашата идентичност и силен български дух и не забравяме нашето славно минало и усилията, които са положили предците ни, за да живеем днес свободно и достойно.
Убедена съм, че можем, също като тях, с твърдост и последователност, с гордост и плам, да обичаме своето Отечество и да работим за неговото развитие.
Поклон!

Коментари

коментара