Хванаха със скрита камера верига хипермаркети да преетикира срока на годност на стоките

Търговска верига бе хваната да сменя опаковката и етикетите на стоки, които продава в нея от скрита камера на тв предаването „Господари на ефира”.

В скандално видео, излъчено по Нова телевизия се вижда как служителка сваля опаковката на кашкавал и го опакова наново с нов етикет. Жената от видеото е доста чевръста, но има и по-неопитни служители, които оставят следи.

Така една храна има два етикета с различна информация. Репортерът Виктория Симеонова отиде при управителя на магазина, за да го попита как става това, но без да му казва, че е от „Господари на ефира“.

Според управителя на магазина, когато стоката е в промоция, после се сменя стария етикет с цената на промоцията с нов етикет на новата цена без промоция. Но не успя да даде смислен отговор защо върху кашкавала има две дати за срок на годност. След хъката –мъката започна да говори за техническа грешка. „Ами, принципно трябва да е премаркирано само когато има преопаковане. Стават грешки може би. Не знам, не мога да ви отговоря”, каза управителя на магазина, след което взе торбичка с подарък и го подари на „опарената клиентка“ лично от негово име.

На вас случвало ли ви се е подобно нещо или ставали ли сте свидетел на некоректно отношение от страна на търговски магазин?

 

Коментари

коментара