Депутат вкара темата за заплатите и условията на труд в „Стомана“ в парламента! За Станката пернишкия работник се превръща в кауза

Народният представител от Перник Станислав Владимиров вкара в парламента темата за заплащането и условията на труд в завод „Стомана”, научи zaPernik.com.

В деловодството на Народното събрание е входирано питане до министъра на труда и социалната политика какъв контрол е осъществен над предприятието „Стомана” в Перник във връзка с подаваните много сигнали в Регионалната инспекция по труда, чиито отговор трябва да се получи в петък.

Това поставя темата за повишаването на заплатите в Перник и условията на работа и труд в града ни на най-високото държавно ниво – парламента. За народния депутат Станката Владимиров това се превръща в кауза. Той проведе инфарктна среща с ръководството на завода, в която настоя за увеличение на заплатите и подобряване условията на труд. Освен това депутата попита мегазавода няма ли намерение да има по-голяма социална ангажираност в Перник и да спонсорира спортни или други дейности в града ни.

Ето питането на депутата в парламента:

Коментари

коментара