Зрелище! Световноизвестният Цирк „Балкански“ в Перник с уникално шоу, посветено на българското цирково изкуство, с артисти от 8 държави. Страховитият номер „Колелото на смъртта“ ще се изпълни за последен път

Дирекцията  на  българският  академичен  цирк  „Балкански”  и  световно  известната  циркова  династия  Балкански представят  в  гр. ПЕРНИК,  от  1-ви  до  4-ти  ЮНИ своята  нова  супер  продукция   „Европа  под  брезентовото  небе”, която се посвещава  на  големите  български  циркови  фамилии в  чест на 120 години от създаването на българското цирково изкуство.

Участват артисти от 8 държави – Италия, Франция, Германия, Русия, Украйна и България. Екстремния номер „Глобусът на смъртта” се изпълнява от шест мотоциклетиста от далечна Колумбия – Хел Райдърс. В шоуто със свой дебютен номер участва и удостоената с Почетния знак на Министерството на културата „Златен век” 2016 и носителка на „Икар” за цирково изкуство 2017 – еквилибристката Кристина Костова. За веселото настроение на деца от всички възрасти  се грижи  най-добрия клоунски дует на Португалия – Мариани.

Носителите на „Сребърен клоун” от Световния цирков фестивал в Монте Карло, на „Икар” за цирково изкуство на Съюза на артистите в България и на „Златен век” –  Звезда,  на Министерството на културата Велизара и Николай Балкански  ще изпълняват легендарният атракцион  „Колелото на смъртта” през 2017 г. за последен  игрален  сезон!!!

Шапитото на фамилия Балкански е най-голямото пътуващо съоръжение на Балканския полуостров, един от най – красивите циркове в Европа като интериор и дизайн, пълноправен член на Европейската асоциация на цирковете ЕСА от 2013 г. насам, а от 16.04.2016 г. е единственият български цирк, удостоен със званието „академичен” от Българската академия на науките и изкуствата.

Академичен  цирк  „Балкански” е построен  в  кв.  ДИМОВА МАХАЛА  на   СТАДИОНА  ПО  РЪГБИ  и  изнася  своите  спектакли до събота – от  17:00 ч. и 20:00 ч., а в неделя – от  11:00 ч. и 16:30 ч.

Билети  на  касата  на  цирка.
Тел.  за  информация: 0878/ 57 06 02

Коментари

коментара