Духовият оркестър на Перник, начело с диригент Трифон Трифонов подготвят оперетна магия за перничани с двама солисти

„Оперетна магия“  е мотото на концерта на Духовия оркестър с диригент Трифон Трифонов. Солисти на проявата ще бъдат Елена Механджийска и Марчо Апостолов. 

Музикалният спектакъл ще бъде на 21 април от 18 часа в Малкия салон на Двореца на културата.
Елена Механджийска завършва Югозападния университет „Неофит Рилски“ със специалност класическо пеене, след което продължава обучението си при проф. Мила Дюлгерова и Маестро Михаил Ангелов. През 2011 успешно завършва майсторски клас при KammersangerinЕлена Филипова, с която продължава усъвършенстването си и през следващата година.
През 2012 завършва специализация при проф.Тоедоре Кореси във Виена и изнася концерти в „Пигмалион театър“( Виена).
Изявява се като солист на Софийска филхармония, Софийски солисти и гастролира на сцената на Русенска опера. Дебютира на сцената на Софийска опера в ролята на Зигруне от оп.“Валкюра“ на Р . Вагнер.
Член е на солистичната вокална формация Bella Voce към Софийска филхармония, която има богат опит в оперната, ораториалната и камерната музика, както и в оперетата и мюзикъла.
Прави записи за Българско Национално радио. Изявява се като солист под диригентството на проф.ПлaДжуров, Мишел Брусо, Михаил Ангелов, Мартин Пантелеев, Велизар Генчев, Лучано ди Мартино, Павел Балев, Реми Гусо и др.
Марчо Апостолов е български оперен певец, тенор, роден в град Варна през 1970 г.  Възпитаник на Държавната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ в София. Прави своя професионален дебют през 1994 г.
От 1998 г., като солист на Държавния музикален театър „Стефан Македонски“ — София, изпълнява централни героични и характерни персонажи както в класическите оперетни, така и в мюзикълните заглавия от репертоара на театъра.
Концертирал е като солист на софийска, пловдивска, сливенска и врачанска филхармонии. От 2001 г. е канен в представителни спектакли на Националната опера и балет — София, както и в Пловдивска, Варненска, Русенска и Бургаска опери. Като солист на Държавния музикален театър и Националната опера участва в множество фестивални и международни прояви. Участвал е и в самостоятелни музикални проекти на различни творчески формации в и извън България. Има направени записи за Националното радио, Националната телевизия, както и за фирмата GEGA New.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply