След 15 години физкултурният салон в Драгичево отново e пълен с деца

След 15 години физкултурният салон в Драгичево отново e пълен с деца. Както в повечето селски училища в Пернишко, така и в Драгичево училищният салон е бил неизползваем, паркетът е бил разреден, а учителите са слагали дюшеци, за да могат децата да играят. От 17-18 години сградата е практически неизползвана, каза кмета на селото Виктор Викторов. 

Сега физкултурният салон е с чисто нова винилова настилка, която е на стойност 11 000лв. Поставени са и нови лампи. Остават да се направят още довършителни работи. Средствата са предоставени от Община Перник. Ще се търси и нов начин за отопление, тъй като в предишни години салонът се е отоплявал с калорифери. През лятото ще се ремонтира и фасадата  и покрива на сградата. Кметът е уверен, че ще се справят.

За обновения салон ще има и официално откриване, където ще има изненади и известни личности, разкри кметът Викторов пред ТВ Кракра. 

Децата в Драгичево вече от седмица играят в обновения салон и с нетърпение очакват този момент, каза пред телевизията директорката на училището Диана Иванова.

В момента в Драгичевското училище учат 110 деца, а на есен се очаква в него да влязат още 20 първокласници.

Коментари

коментара