Младежи и деца се събират в Перник за Деня на Земята

Младежи отбелязват Деня на Земята с фотографска изложба, творчески работилници и образователни игри

Ентусиазирани млади хора от Общински младежки съвет ще отбележат 22 април – Деня на Земята с множество инициативи, като по този начин ще станат съпричастни към общата отговорност за запазване на планетата.

„Изборът е твой” е изложба, която цели да провокира перничани да се замислят дали пазят града си чист и да ги подтикне към по-разумно изхвърляне на боклук. Тя ще бъде позиционирана на 22 и 23 април в пространството пред Двореца на културата.

Пак там на 22 април от 10,00 ч. ще бъде организирана творческа работилница, където малките деца ще се забавляват, ще творят, ще имат възможността да изработват сами картини и предмети, изцяло от природни материали.

В 13.00 ч. ще стартира образователна игра за по-големите, в която участниците трябва да преминат през поредица от пъзели, предизвикателства и загадки, да подобрят знанията си за Световния Ден на Земята, рециклирането и опазването на околната среда.

Инициативата е част от Общинския годишен план за младежта 2017 г. и от годишния план на Консултативния съвет за младежка политика.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply