Как „Господари на ефира“ чернят Перник!

Имиджът на Перник е голяма дъвка за много от националните медии. Подиграват се на перничани, пускат вицове, бъзици, внушения. Имиджът на града ни е честа подигравка на тв предавания.

Първата велоалея в света, която развива въображението е в Перник“ ,подиграха се в предаването си от 16 февруари 2016г. „Господарите на ефира“  – моралната инстанция на България.

Тогава техен екип дойде в Перник и засне недостроената велоалея, обещавана, но ненаправена години наред от бившата кметица Росица Янакиева, обещавана и ненаправена от времения кмет Иван Иванов и довършена от сегашния кмет Вяра Церовска.

Патриотично ми е като Дамянов дойде в Перник преди  и показа на цяла България как веолея в Перник няма, а кмета на града Вяра Церовска даде гриф „ОБЕЩАНО„, че такава ще бъде направена. От „Господарите на ефира“ казаха, че ще следят обещанието. Тогава даже гръмко обявиха: „Надяваме се Перник да не се окаже черна дупка за европейски пари, защото освен, че живеем зле, се излагаме и пред чужденците!„, въпреки, че велоалеята не е по европроект.

От преди около месец велоалеята в Перник е готова. Господарите са информирани за това, но никой от тях не пожела да дойде до Перник и да види спазено ли е обещанието или не е?! Което реално значи, че тях не ги интересува дали ще има велоалея, а просто си правят репортажите и си трупат рейтинг на гърба на хората, проблемите и градовете. Може би им харесва да чернят Перник. От това им става смешно?

Хубаво е, че се дават обещания. Хубаво е, че някои политици си ги спазват. Но хубаво е, когато черниш някой и си обявил, че ще следиш темата, да си спазиш своето собствено обещание.

Затова много хора си задават въпроса, платени ли са репортажите им или обществени? Затова много хора им се дразнят в последно време, че не са обективни, даже обратното – тенденциозни.

И накрая имаме предложение към Господарите на ефира: преди да се подиграват с Перник, нека направят репортаж за прословутата некадърно построена велоалея на софийската кметица Фандъкова, точно под носа им. Всеки холандски експерт, който я е видял ще ви каже, че си е достойна за „Златен скункс“.

А иначе, честита нова велоалея в Перник! Може би една от най-хубавите в България!

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply