СКАНДАЛ! Кой иска да смачка Валяците? Лишиха треньорът А. Любенов от право да играе и тренира пернишките ръгбисти: Това е тенденциозно, не им изнася да бием, но ние продължаваме докрая!

Дисциплинарната комисия към Българската федерация по ръгби е взела решение, според което Антонио Любенов трябва да изтърпи наказание за шест седмици и да не влиза в игра. Любенов е наставник и състезател в ръгби клуб „Валяците“, в периода на наказанието той е лишен и от правото да бъде треньор. Мотивът за това решение на комисията е словесна обида по време на последната среща на Валяците срещу НСА.

Тогава главният съдия е прекратил мача в 35-тата минута, а обяснението му било, че психически не е способен да продължи. Тогава резултатът е бил 10 :10.

„Наказаха ме за шест срещи заради словесна обида на длъжностно лице – съдията на мача. В протокола от мача го няма това. Зпис на срещата има, но на него обиди няма, има жестикулиране и обяснение прд главния съдия, но обиди аз лично не съм му нанасял. Как ги решават тези неща? Дума срещу дума, не зная как се решават такива неща….“, коментира Антонио Любенов пред телевизия Кракра.

„Резултатът е 5:0 в тяхна полза, ние това очаквахме. Мачовете срещу НСА в последните години винаги са били интересни. Но защо трябва да се решават по този смешен начин? Наказват ме без никакви аргументи. Спъват отбора, явно това е целта – да не стигнем до финала. Искаха да накажат и други състезатели, но явно не им стигна смелостта да накажат още 5 човка, защото няма от какво да ги наказват. И просто изкмукаха „словесна обида на съдията“, която няма никъде опомената, само на думите на главния  съдия. Нито някой е чул, нито го има в протокала на мача, нито го има на запис – имаме два записа от различни камери. Обяснения към решнията на главния съдия – да, съгласен съм да ме накажат, ако има такава точка, но за словесна обида – не е имало“, коментира още Любенов.

Освен, че наказват Любенов да пропусне игра с Валяците, спрни са и треньорските му права. Той не може да бъде треньор на отбора.  Функциите на главен поема ругият треньор на отбора Любомир Крушкин или Георги Сотиров. В момента Вляците са в първата петица и ще играят на полуфинали.

В последните няколко години отношението на Бългрската федерация по ръгби към клуб Валяците е тенденциозно и арогантно, коментира Любенов.

„Не знам какво става в тази федерация. Наказанията с само сещу нашия отбор. В последните две години откакто сме ръгби и футбол клуб Валяците гледат да ни съсипят тотално – няма пари за отбора, наказания след всеки кръг. Но ние продължаваме. Перншките момчета продължават докрая“.

Според Антонио Любенов причината е, че перничани не са удобни. „Не може пернишкият клуб все да бие, а други да не оправдават средствата, които взимат. Ние нямаме пари от никъде и се борим за първо място.  Тази година най-после очакваме някакви средства“. 

Припомняме, че 30-кратният шампион по ръгби на България Валяците, дори нямат представитени екипи.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply