Вижте кой изчисти Перник!

Акцията по пролетното почистване в Община Перник днес премина успешно. В кампанията се включиха близо 150 служителите на общинската администрация, както и заместник-кметовете, които дадоха пример на своите съграждани.

Сборният пункт беше в 9.00 часа, откъдето, участващите в инициативата бяха разпределени в различни лъчове. Всички запретнаха ръкави, взеха чували и започнаха да обхождат замърсените райони.

В рамките на кампанията ОП „Флор” почисти коритото на река „Струма” в центъра на Перник, а фирма „РВС Инженеринг” се погрижи за чистотата на Централния гробищен парк.

Фирма „Титан БКС” пък почисти велоалеята от кв. „Тева” до ул. „Ленински проспект” , в кв „Изток”. Тя отговаряше и за междублоковото пространство между ул. „Юрий Гагарин” и река „Струма”.

Другата фирма , която се включи в кампанията по пролетното почистване, беше „ДЗЗД Грийн”. Тя почисти участъка около велоалеята от светофара на „Тева” до улица „Бродо“, както и кв. „Хумни дол” и пътния възел. Фирма озеленяване и паркоустройство съдейства за почистването на замърсените места на Подгаров район – от магазин „Лидъл” до кв. Дараците.

Чрез мащабната инициатива, която беше ориентирана и към всички организации и институции на града, се осъществи по-лесно пролетното почистване, което е характерно за сезона.

Община Перник благодари на гражданите, които проявиха желание и съвест и излязоха в почивния ден да почистят пред домовете си, както и на фирмите, които доброволчески се включиха в почистването на града.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply