Пернишко гори! Пожарни хвърчат навсякъде! Само за ден – 16 пожара, изгоряха 18 фургона и 30 декара гори!

Снимка: Интернет

16 пожара от които 3 с материални загуби са възникнали в региона само за ден. Няма пострадали хора, но са нанесени значителни материални щети.

16 пожара са гасени в Пернишка област само за едно денонощие. Основната причина е небрежност при боравене с открит огън – запалени и оставени без наблюдение сухи треви и храсти. В три от случаите са нанесени материални щети, при което са изгорели иглолистни и широколистни насаждения и фургони.

Около 12, 00 ч. бил подаден сигнал за горящи паянтови постройки, фургони и гора, в. Ковачевци. Два екипа на пожарната се отправили към мястото на инцидента. Огнеборците спасили комплекса, но били унищожени 18 фургона и паянтови сгради, както и 9 декара широколистна гора и 0, 1 декар иглолистна.

40 минути по-късно, трънски огнеборци реагирали на запалена суха трева и борова гора в с. Зелениград. Отново два екипа се борили със стихията, но са изгорели 16 декара борова гора.

4 декара иглолистни насаждения са унищожени в пернишкия кв. „Калкас“. Огнеборците реагирали навреме и спасили  голям масив.

От пожарната отново апелират към гражданите, да не палят сухи треви и храсти. Пролетното почистване винаги води до големи материални щети и не рядко и човешки жертви. Наказанията за нарушителите са от 500 до 2 000 лева глоба, ако не подлежат на наказателна отговорност.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply