Страхотна среща! Пернишки деца се запознаха с детската поетеса Катерина Кирянова, създателката на 20 детски книги и на химна на ПГОТ в Перник, подариха й цветя и усмивки. Тя заяви: Ще пиша за вас докато дишам!

Детската поетеса Катерина Кирянова гостува на децата в Перник
В истинско забавление за децата се превърна срещата с детската поетеса Катерина Кирянова, която гостува в Перник по покана на краеведа Нонка Кръстева и Регионалната библиотека „Светослав Минков”. Срещата бе в навечерието на Международния ден на детската книга 2-ри април.
Авторката бе при малчуганите от ДГ „Изворче”, заедно с библиотекарите от детския отдел на РБ „Светослав Минков”. Хлапетата бяха заинтригувани от занимателните стихчета на поетесата, която има издадени 20 книги специално за деца.
По-късно в конферентната зала на Двореца на културата на среща с поетесата дойдоха първокласници от ОУ „Св.Иван Рилски” и малчуганите от група „Щурчета” от ДГ „Изворче”. Пред тях краеведът Нонка Кръстева представи изключително занимателните книжки на поетесата, която е и автор на илюстрациите в тях. Кирянова успя да завлдее детската аудитория, като не само представи своите стихове, но пя и рисува пред децата.
Бившата учителка призна, че обича децата като цветята и че ще пише, докато диша.
Специален поздрав към Кирянова отправиха ученици от ПГОТ „Св.Иван Рлски”, които я изненадаха с огромен букет в знак на признателност за това, че тя написа текста за химна на училището. Авторката им подари две свои книги.

Коментари

коментара