Още шестима ученици получават стипендии от ЧЕЗ

Победителите в конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ могат да кандидатстват в три ВУЗ с оценката от състезанието

Шестима ученици от 12 клас от Професионалната гимназия по механоелектротехника в град Певен и столичнините училища „Н. Й. Вапцаров“ и „Хенри Форд“ победиха в конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ и ще получат стипендии от дружеството за втория срок на учебната 2016/2017 година. С оценката от конкурса победителите ще могат да кандидатстват в три висши учебни заведения – Техническия университет в София, Колежа по енергетика и електроника и в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“.

През настоящата година в надпреварата за стипендии на ЧЕЗ се включиха над 130 ученици от гимназии с технически профил на територията на Западна България. Финалният трети кръг на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ и церемонията по награждаването се състояха на 24 март в сградата на Техническия университет в София.

„За мен е голяма чест да бъда сред толкова талантливи и млади ученици. Искам специално да благодаря на техните учители и наставници, които отделят време и енергия и подкрепят учениците в първите им стъпки по професионалния път. Заставам тук пред вас като регионален мениджър на ЧЕЗ за България, за да заявя отговорно, че компаниите на ЧЕЗ в България имат нужда от Вашите умения и ентусиазъм“, каза регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Карел Крал.

Състезанието се провежда с партньорството на Министерство на образованието и науката. То е част от Графика на националните състезания по професии през учебната 2016–2017 г. на МОН.

Инициативата на ЧЕЗ стартира през учебната 2012-2013 г. Целта е да бъдат поощрени най-талантливите ученици от 12 клас от технически  гимназии на територията на Западна България. Досега в конкурса са участвали 650 участници, от които стипендии са получили 43-ма. Допълнителна информация за регламента на състезанието може да бъде намерена на сайта www.stipendiant.com  и на активната фейсбук страницата на състезанието.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply