Имотите на разорените бизнесмени от Перник Пламен и Жанет Кръстеви влязоха в Топ 5 на най-големите отнемания в полза на държавата

Имоти на пернишки бизнесмен са сред топ 5 на най-големите отнемания в полза на държавата. Това е Пламен Кръстев, който е собственик на търговския център „Йоина“ и  на един от най-хитовите ресторанти в Перник – „Секвоя“.

В полза на държавата от бизнесмена се отнемат леки автомобили, както и няколко имота в Перник – дворни места, апартаменти, магазини и гаражи. Основната част от отнетото в полза на държавата имущество е триетажната сграда на търговски център „Йоина“, собственост на Пламен и съпругата му Жанет. Стойността й според експертната оценка е 2 275 400 лв. Ресторант „Секвоя“  пък е обявен за продан от частен съдебен изпълнител. Търгове за него се обявяват от 2010 г., но до момента купувачи няма. Стойността на ресторанта е малко над 1 млн. лв. Парите от продажбата трябва ад отидат в полза на „Банка Пиреос България“. Кръстев е втори в страната по отнемания след бизнесмена Иван Солаков, на когото държавата взема заради незаконна хазартна дейност дискотека с кафене и механа в Обзор, ферма за щрауси и още два недвижими имота  Петрич, моторна лодка, леки и товарни автомобили. Общата стойност е 5 391 990 лв.

Източник: struma.bg

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply