Строителния в Перник се бори за училище посланик на Европейския парламент

20 училища са първите участници в Програмата за училища посланици на ЕП

Започват дейностите по Програмата за училища посланици на Европейския парламент за учебната 2016/2017 година. Първите участници са общо 20 училища от областите Пернишка, Софийска и София-град.

Професионална гимназия по техника и строителство „Арх. Йордан Миланов“, гр. Перник e една от одобрените от 40 кандидати за участие.

Инициативата на Европейския парламент е най-мащабната платформа по рода си, която се стреми да насърчава информираността относно Европа и европейската парламентарна демокрация сред младите български граждани, като им предостави активни знания за Европейския съюз и по-специално за Европейския парламент.

В периода 27 февруари – 24 май ще се проведе обучителният процес в избраните училища и ще се реализират заложените дейности, които ще включват симулационни игри, провеждане на информационни кампании, честване на Деня на Европа и др.

Този етап от програмата ще бъде оценяван от страна на Информационното бюро на Европейския парламент, а най-добре представилите се ще получат статут на училище посланик, а участниците в програмата – такъв на младши (ученици) и старши (учители) посланици на ЕП.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply