Дворецът на културата събра елита на Перник с грандиозен концерт за 60-годишнината

Дворецът на културата събра елита на Перник тази вечер с грандиозн концерт по повод 60-годишнината от създаването на емблематичната за Перник сграда. Сред гостите бяха кметът на града Вяра Церовска, представители на местната управа, както и кандидатите за народни представители от всички политически сили. 

„Изключително съм развълнуван от спектакъла, на който станах свидетел днес.  Още от дете съм играл по танцови състави и съм се занимавал с изкуство.  Днес аз отново се върнах към онези времена“.

Това сподели водачът на листата на ГЕРБ-Перник Красимир Велчев. Той подчерта, че държавата трябва да даде приоритетно финансова подкрепа за опазване на културното ни наследство  и да окаже съдействие за съхраняване на българските традиции и култура.

Освен водъчат на листата на ГЕРБ Красимир Велчев, в залата присъстваха и останалите кандидати за народни представители от политическата сила – Ирена Соколова, Любка Димитрова, д-р Александров, д-р Веселина Шишкова, Денислав Захариев, д-р Елза Драгомирова и Румяна Гьорева.

В емоционално слово кметът на Община Перник Вяра Церовска заяви, че в този дом мнозина перничани за първи път са получили вълнение при срещата с театъра, с народното творчество, с балета,  музиката и библиотеката.

Оттук професионалния си път са започнали много големи български творци, които и до днес се връщат, за да обогатят своя дом, домът на духовността в Перник“, каза още градоначалникът.

Юбилейният концерт предложи истинска наслада на перничани с жанровото си многообразие в изпълнение на няколкото си оркестъра, хор, ансамбъл и школи.

Дворецът на културата е една от емблемите на Перник, с която се идентифицира градът ни и която се превърна в духовното сърце на Перник.

 

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply