35 тона пясък разхвърляха на „Стадиона на мира“ в Перник

Община Перник започна пролетна аерация върху тревното покритие на „Стадиона на мира“, за да се получи идеалният тревен килим. Самата операция представлява настилане на слой пясък .
Със специална машина с дребни шишове ще бъдат разхвърлени 35 тона пясък на терена. Той ще бъде нагнетен на 30 см в кореновата система на тревата. По този начин ще бъдат постигнати два ефекта – първо ще се вкара въздух в корените, което е от изключителна важност и второ пясъкът ще служи като естествен филтър и през него ще се оттича събраната вода.
Това е изключително важно, защото един от проблемите на стадиона е, че теренът задържа вода. През годините не са били полагани нужните грижи и неговото състояние е много лошо.
На тревата ще се слагат два вида тор, за да се подобри качеството й.
Преди да започне аерацията, през есента беше засято допълнително семе, за да се съживи тревата .
Според ръководството на Общината добрият терен е предпоставка за добри мачове, за да могат футболистите да покажат в най-голяма степен потенциала си. Отборът е съставен от технични футболисти, които имат нужда от хубаво тревно покритие, за да играят максимално добре и да радват феновете на „Миньор“, съощиха от Община Перник.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply