Осмокласниците от 7-мо ОУ призоваха съучениците си от другите училища в Перник: Последвайте ни! Да помогнем на още болни деца!

Ученици от Перник призоваха съучениците си от всички пернишки училища  да последват примера им и да направят благотворителни базари за болните деца. 

Осмокласниците от 7-мо ОУ „Георги Сава Раковски“ се обединиха, както и целият град, да помогнат за лечението на 12-годишния Жорко, който се бори с тежка болест.

Днес, понеделник, от 11:00ч. те организират в училището благотворителен базар за Жорко. Всеки, който има желание и възможност може да се включи в тяхната инициатива.

Доброто е заразно. Целият град събира пари, за да върне усмивката и да спаси живота на едно слънчево момче.
Но за съжаление не само Жорко носи тежкият кръст „рак“. Много деца, майки и бащи от пернишко са в това положение и търсят надежда и спасение.

Именно за това осмокласничка от 7-мото писа до ZaPernik.com : „Има още няколко деца, които си нуждаят от помощ. Призовавам всички училища в района на Перник да организират по един базар, също и кутийте да останат по местата си, за да можем да помогнем на повече деца! Благодаря ви!“

Няма по-голям урок от този да научим децата си на състрадателност и съпричастност. Пишем на всички ви шестици!

Перничани, чудотворци, нека помогнем на всеки, който се нуждае от помощ!

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply