Перник с мерки преди снеготопенето: започва почистване на деретата

Община Перник предприема превантивни мерки във връзка с очакваните валежи и снеготопене. Кметът Вяра Церовска помоли всички кметове на населени места да направят график за ползването на багера и камиона, които са собственост на Общината за почистването на деретата и други необходими нужди.

„Знаете всичките, че сме в условията на Оздравителен план и от нас се очаква добра концентрация и организация на средствата и на проблемите. Нека предвидим опасностите и да се постараем да не ги допускаме. Там, където има задръстени дерета с боклуци – да се почистят преждевременно, за да не се създават проблеми с наводнения, които няма как при този продължителен сняг да не възникнат“, коментира Церовска пред кметовете на населени места в Общината на регулярната месечна среща.

Тя сподели още, че там където има нужда от помощ могат да съдействат и служителите на общинското предприятие „ФЛОР“.

Другият проблем, който поставиха кметовете, беше за липсата на кофи тип „Мева“ и бобри. В тази връзка Вяра Церовска се ангажира да покани представители на фирмата, за да се срещнат с кметовете и да обсъдят проблемите.

Церовска сподели още, че Общината е разплатила 500 хил. лв на почистващата фирма с допълнителни средства от Министерството на финансите.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply