Перник с мерки преди снеготопенето: започва почистване на деретата

Община Перник предприема превантивни мерки във връзка с очакваните валежи и снеготопене. Кметът Вяра Церовска помоли всички кметове на населени места да направят график за ползването на багера и камиона, които са собственост на Общината за почистването на деретата и други необходими нужди.

„Знаете всичките, че сме в условията на Оздравителен план и от нас се очаква добра концентрация и организация на средствата и на проблемите. Нека предвидим опасностите и да се постараем да не ги допускаме. Там, където има задръстени дерета с боклуци – да се почистят преждевременно, за да не се създават проблеми с наводнения, които няма как при този продължителен сняг да не възникнат“, коментира Церовска пред кметовете на населени места в Общината на регулярната месечна среща.

Тя сподели още, че там където има нужда от помощ могат да съдействат и служителите на общинското предприятие „ФЛОР“.

Другият проблем, който поставиха кметовете, беше за липсата на кофи тип „Мева“ и бобри. В тази връзка Вяра Церовска се ангажира да покани представители на фирмата, за да се срещнат с кметовете и да обсъдят проблемите.

Церовска сподели още, че Общината е разплатила 500 хил. лв на почистващата фирма с допълнителни средства от Министерството на финансите.

Share Button

Коментари

коментара

5 Коментари на Перник с мерки преди снеготопенето: започва почистване на деретата

  1. Не ми е ясно За Перник ли ни правят да глупази , като пишат тези глупости или Кмета е толкова тъп.Как ще запачне почистването на деретата на реките сега , когато речните корита вече са пълни и дори някай реки вече може и да прелеят.Това се прави през лентия сезон и до късна есен , когато коритата на реките са с малко вода .Друг варянт и по -икономичен е когато реките трайно замръзнат и може да се ходи по леда.Тези хубавци кметове на села и Кмета на Перник са като лешояди и се чудят как да крадат пари . Хубавеца кмета на Батановци , дори не пожела да си окоси банкета на пътя и хората ходеха по пътя при Трънска махала и надлеза над ЖП линията по пътното платно . Трябва ли да има жертви за да започнат тизи търеи кметовете да работят?

  2. Един багер и един камион собственост на Община Перник – за пачистване на коритата на реките в региона и график на кметовете за „снеготопенето“??? Ей – по голям виц не бях чувал от времето и за другаря Т.Живков!!!Радио Ереван бледнее!!!

  3. СЪЩИЯ ЕКИП ЗАСЕДАВА И ПРЕИ СНЕГОВАЛЕЖА,НО ВИДЯХМЕ КАКВИ СА МЕРКИТЕ-НЕПОЧИСТЕНИ И ЗАДРЪСТЕНИ УЛИЦИ И ТРОТОАРИ,ЛИПСА НА ПАРНО В НАЙ СТУДЕНИТЕ ЗИМНИ.ОТ НЯКОЛКО ДНИ И ЛИПСА НА ВОДА.КАПАК НА ВСИЧКО ОТ ДВА ДНИ НЯМА УЛИЧНО ОСВЕТЛЕНИЕ В РАЙОНА 6-ТО УЧИЛИЩЕ И ДАРАЦИТЕ.ДРУГО МАЙ НЕ ОСТАНА ЗА КОЕТО ДА ВИ ИНФОРМИРАМ,ИНФОРМИРАЙТЕ НИ НЕЩО ВИЕ/ОБЩИНАТА/-МОЖЕ БИ ПРИ ТОПЕНЕТО НА СНЕГА КЪДЕ ТРЯБВА ДА ПОЛЗВАМЕ ЛОДКИ??????.ЧАКАМЕ АДЕКВАТЕН ОТГОВОР ПОНЕ.

Коментирай