Важно за водата в Перник! Директорът на ВиК И.Витанов пред кметове: Щом се размразиха водопроводите, крановете започнаха да гърмят, обследваме всички водопроводи в града

В момента водоподаването в Община Перник е нормализирано. Това обяви на регулярната месечна среща на кметовете на населени места директорът на ВиК- Перник инж. Иван Витанов, който присъства по покана на градоначалника д-р Вяра Церовска. В срещата взеха участие и зам.-кметовете Владислав Караилиев и Севделина Ковачева, както и секретарят на Общината Радослава Манова, съобщиха от общинската администрация. 
01
Витанов обясни, че причината за липсата на питейна вода в града и в някои от селата са множеството аварии. Възникналите сривове са следствие на много замръзвания на водопровода.
Когато се повишиха температурите и се размразиха водопроводите, крановете започнаха да гърмят, така че имаше много аварии, което доведе до загуба на питейна вода“, обясни Витанов.
02
По думите му, с уреди на ВиК и с помощта на софийска фирма, която има много по-съвременна и модерна техника, в момента се обследва водопроводната мрежа в Общината, която е над 230 км. и е много стара.
Започнахме да обследваме водещите водопроводи към града, от пречиствателната станция до градските резервоари и там вече проблеми няма. Имаме съмнения, че някъде имаме скрита авария, което е най-лошият вариант, защото се губи вода“, посочи Витанов.
03
Той изрази и притеснение как ще издържи мрежата през идващата неделя, защото тогава консумацията е върхова. Надява се дотогава аварията да е открита и отстранена.
По отношение на село Мещица той зави, че в населеното място вече има вода.
05
„Изграденият 500 кубиков резервоар вече е хлориран, днес ще го изпуснем, за да го измием, след което предстои да го напълним за експлоатация и ще започне да работи в най-кратки срокове, за да обезпечим Мещица с вода“, обясни още Витанов.

Кметът на Мещица пък Деян Станимиров изказа специална благодарност на кмета на Община Перник Вяра Церовска за бързата й и адекватна реакция от нейна страна по време на бунтовете на местните, които блокираха за кратко време пътя, миналия петък.

„След пристигането на г-жа Церовска хората се успокоиха и напрежението спадна“, сподели Станимиров.
„Изграждането на водния цикъл в Перник ще реши генерално проблема“, коментира Вяра Церовска и се надява съвсем скоро да започне неговата реализация.

На срещата кметът на Лесковец Андрей Стойчев обаче категорично заяви, че в неговото село все още няма вода. „Проблемът там е от четвъртък и ние очакваме адекватно решение на Вик, защото напрежението е голямо и хората са много изнервени“, коментира Стойчев.

Share Button

Коментари

коментара

11 Коментари на Важно за водата в Перник! Директорът на ВиК И.Витанов пред кметове: Щом се размразиха водопроводите, крановете започнаха да гърмят, обследваме всички водопроводи в града

  1. Церовца да си го вземе у Брезник тоя некадърник дето го натресе за шеф на ВиК без да има грам понятие как се управлява такава фирма. Крайно време е да се спре порочната практика да се търси подходяща работа за верни партийни хора. Трябва да се търси човек за работата, а не работа за „човека“ !

  2. Тоя смешник защо не каже как обръща водомера при яз. Студена и симулира намаляване на загубите по ВиК мрежата, за да си вземе бонуса за свършена работа.

  3. Тоя смешник защо не каже как обръща водомера при яз. Студена и симулира намаляване на загубите по ВиК мрежата, за да си вземе бонуса за свършена работа.

  4. Тоя смешник защо не каже как обръща водомера при яз. Студена и симулира намаляване на загубите по ВиК мрежата, за да си вземе бонуса за свършена работа.

  5. Тоя смешник защо не каже как обръща водомера при яз. Студена и симулира намаляване на загубите по ВиК мрежата, за да си вземе бонуса за свършена работа.

  6. Тази ШАЙКА крадци на снимките моментално трябва да си подадат оставките и да се разкарат от ръководни постове и държавни хранилки. Заради такива палячовци държавата е на самотек, няма да изкараме мирно още дълго!!!

Коментирай