ТЕМА НОМЕР 1: Водната криза в Перник продължава! Къде ремонтират ВиК и кои квартали остават без вода?

Липсата на вода е тема Номер 1 в Перник през последните дни. Наред с протестите в Мещица, редица други квартали остават непрекъснато без вода. До ZaPernik.com непрекъснато валят сигнали от недоволни граждани. Водата ту идва, ту спира, а никой не може да даде адекватнен отговор какво се случва. Обяснението е, че заради големия студ тръбите на водопроводната мрежа са изпукали. Миналта седмица от ВиК отстраняваха голяма авария по Главния водопровод на града. А малките не ги броим…Но фактите са, че от няколко дни перничани са на воден режим, или по-скоро във водна криза, тъй като при режим поне занеш кога ще дойде водата.

Към днешна дата, 6 февруари, ремонтни дейности се извършват в района кв.Църква на ул.“Д.Благоев“,с.Драгичево на ул.“И.Вазов“7 и в с.Кладница на ул.“Валого“ и ул.“Цар Симеон“.
На ул.“Кракра“бл.48,кв.Варош и на ул.“Беласица“ и в кв.Изток при бензиностанция Шел и в с.Дивотино, съобщават от ВиК Перник.

Междувременно перничанин изпрати жалба до Нова ТВ, в която се оплаква от безхаберието на ВиК Перник. Той е приложил и клип.

Здравейте,
Повод за този сигнал е безхаберието и тоталната неадекватност на управата на ВИК гр. Перник. От Коледа до сега водата в града и по-специално в кв. „Могиличе“ спира ежедневно. Спира през деня, понякога идва през ноща и на следващия ден пак спира. Решихме да звьним на дежурните диспечери, но се оказа, че няма никаква комуникация между въпросните диспечери и управата.

Диспечерите нямат никаква представа къде са дежурните екипи и какво се случва. Ние като потрубители нямаме никаква представа дали нашите сигнали стигат до ръководството. Положението е трагично и жалко. Това не е просто оплакване или жалба, това е зов за помощ от майки с деца, работещи майки, които просто искат да се изкъпят и да сготвят на децата си.

Няма да търпим безхаберието на некадърници, назначени по неведоми начини. Ако е възможно да ни съдействате, децата ни и ние ще сме ви благодарни!

С уважение!

Юлиан Михалков

Коментари

коментара