ТЕМА НОМЕР 1: Водната криза в Перник продължава! Къде ремонтират ВиК и кои квартали остават без вода?

Липсата на вода е тема Номер 1 в Перник през последните дни. Наред с протестите в Мещица, редица други квартали остават непрекъснато без вода. До ZaPernik.com непрекъснато валят сигнали от недоволни граждани. Водата ту идва, ту спира, а никой не може да даде адекватнен отговор какво се случва. Обяснението е, че заради големия студ тръбите на водопроводната мрежа са изпукали. Миналта седмица от ВиК отстраняваха голяма авария по Главния водопровод на града. А малките не ги броим…Но фактите са, че от няколко дни перничани са на воден режим, или по-скоро във водна криза, тъй като при режим поне занеш кога ще дойде водата.

Към днешна дата, 6 февруари, ремонтни дейности се извършват в района кв.Църква на ул.“Д.Благоев“,с.Драгичево на ул.“И.Вазов“7 и в с.Кладница на ул.“Валого“ и ул.“Цар Симеон“.
На ул.“Кракра“бл.48,кв.Варош и на ул.“Беласица“ и в кв.Изток при бензиностанция Шел и в с.Дивотино, съобщават от ВиК Перник.

Междувременно перничанин изпрати жалба до Нова ТВ, в която се оплаква от безхаберието на ВиК Перник. Той е приложил и клип.

Здравейте,
Повод за този сигнал е безхаберието и тоталната неадекватност на управата на ВИК гр. Перник. От Коледа до сега водата в града и по-специално в кв. „Могиличе“ спира ежедневно. Спира през деня, понякога идва през ноща и на следващия ден пак спира. Решихме да звьним на дежурните диспечери, но се оказа, че няма никаква комуникация между въпросните диспечери и управата.

Диспечерите нямат никаква представа къде са дежурните екипи и какво се случва. Ние като потрубители нямаме никаква представа дали нашите сигнали стигат до ръководството. Положението е трагично и жалко. Това не е просто оплакване или жалба, това е зов за помощ от майки с деца, работещи майки, които просто искат да се изкъпят и да сготвят на децата си.

Няма да търпим безхаберието на некадърници, назначени по неведоми начини. Ако е възможно да ни съдействате, децата ни и ние ще сме ви благодарни!

С уважение!

Юлиан Михалков

Хидравлични ремонти в Перник - 0884052132
Share Button

Коментари

коментара

15 Коментари на ТЕМА НОМЕР 1: Водната криза в Перник продължава! Къде ремонтират ВиК и кои квартали остават без вода?

 1. Хора, най-лесно е да се виним. Съгласна съм, че си плащаме и искаме да има вода, съпричастна съм, че никак не е приятно без вода. Но наистина хората от ВиК ратотят усърдно, чак такива минусови температури не е имало отдавна и това са последствията в съвкупност със старата водопроводна мрежа. Нищо лично – но колкото и да обиждате ВиК служителите срущи природата всеки е непосилен!!! Хората работят и искренно се надяваме всички възможно най скоро да имаме вода навсякъде и за постоянно

 2. НЕ-КА-ДЪР-НИ-ЦИ!
  Приятел от Могиличе сподели, че след настоятелно звънне на тел. на ВиК, получил обяснението, че налягането на водата било малко, защото нямало… вода!!!????
  И това при това снеготопене!
  Обяснението било, че след „големия ремонт“ имало голям теч!

 3. Явно е че нещата опират и до политиката.Избрахме кандидат на ГЕРБ за кмет и ето я и шуро-базжанащината в управлението на града и тяхното некъдърно съсловие.
  Добре че е кукерския фестивал да се почистят ОБЩИНСКИТЕ тротоари та гражданите да има къде да ходят, а по платната за движение на МПС-та.
  Инак познатия сценари е южняка да задуха и дъждът да завали и парици ний ще си пестим от нощем до зори!!!!

 4. От Девет дни сме без вода.Всяка вчер се обаждам на диспечер и те,казват че аз съм първият който се обажда.После казаха че знаят за проблема.Някъде имало теч но не могат да го открият.Е ниели да го търсим.Та те взимат заплата затова от нашите джобове.А резултата е нулев.Да неговорим за дупките по пътищата. Целият град пропада от неграмотната управа.на Кмета.Както и неграмотния управител на ВИК.и не на последно място всички са от ГЕРБ.Та ако искате Перник Без вода и осеян с дупки пак гласувайте за ГРОБ.

 5. Здравейте,
  А дали апаратурата не им е нагласена да търсят “ злато и др. ценни метали “ Шегичка!!!!
  Хора, живеем в свят на комуникаци сондирайте си обажданията от „КЛИЕНТИТЕ ПОДАЛИ СИГНАЛИ ЗА АВАРИ“ и ще се ориентирате в обстатовкота. А що се отнася до подмяната на водопровода си е належаща вече, тъй като е безумо-нерентабилно да се харчат средства по поддръжката на вече амортизиран водопровод!

 6. Бивш служител на Вик трябва да бъде ясно,че във Вик липсват компетентни работници и технически ръководители.А какво е ръководството,кръгла нула неможе един минен инженер да е компетентен от Вик.Господа нищо лично, но резултатите са на лице.Решение веднага трябва да бъде сменено ръководството,защото в един момент града може да остане без вода.Напуснал през 2005 год.

 7. От Министерството с изявление: Проблемите с водоснабдяването в с. Мещица ще бъдат решени дългосрочно.Това министерство не само не решава проблема на Мещица , но и в Перник скоро вода няма да има . Оставка на Главния виновник кмета на Перник и на ръковотството на ГЕРБ в Перник.Ръковотството на ВиК си е техен проблем.Хора излезте като румънците и ги изгонете далече от Перник .

 8. Мога да гарантирам че хората на вик търсят проблема по улиците аз живея на ул.Палма и вчера на обяд дойдоха и почнаха да копат за да намерят аварията и управителя на ВиК г-н Витанов беше с тях хората търсят не си седят по канцелариите

Коментирай