От Министерството с изявление: Проблемите с водоснабдяването в с. Мещица ще бъдат решени дългосрочно

Проблемите с водоснабдяването в с. Мещица ще бъдат решени дългосрочно

Във връзка с нарушеното водоснабдяване в с. Мещица, община Перник, МРРБ уточнява, че то е причинено от възникнала авария по главния водопровод, който водоснабдява гр. Перник и прилежащи населени места. Екипите на „ВиК“ ООД Перник работят за отстраняване й – предвид трудности, свързани със зимните условия, се очаква водоснабдяването да бъде възстановено около 20 ч. тази вечер.

МРРБ уточнява, че независимо от създалата се аварийна ситуация, за да бъде подобрено водоснабдяването на с. Мещица вече е отпуснало средства за изграждането на резервоар с обем 500 куб.м., който да обслужва селото като строително-монтажните работи по него са завършени в края на 2016 г. Предстои, при подходящи климатични условия и положителни температури, включването на резервоара към водоснабдителната система на селото. С въвеждането на напорния резервоар в експлоатация ще се осигури пълноценна работа на водоснабдителната система от гр. Перник към с. Мещица, с което проблемите с водоснабдяването му ще бъдат решени дългосрочно.

По отношение на фактурираните количества е важно да се отбележи, че през последните два месеца с ниски температури чешмите в дворовете на къщите са отворени, за да не замръзват сградните инсталации, поради което се нарушава нормалното водоподаване към всички жители в селото и се увеличават сметките на потребителите.

 

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply