ГЛАСУВАЙТЕ! Вековен дъб от Трън се бори за Дърво на 2017 година!

Вековният дъб от село Насалевци в община Трън ще се съревновава с още 15 дървета от 12 европейски държави в международния конкурс „Европейско дърво на годината 2017“  Вече започна гласуването!

Насалевският гигант е националният победител в „Дърво с корен 2016“. Другите вековни дървета са представителите на Белгия, Великобритания (с отделни представители от Англия, Северна Ирландия, Уелс и Шотландия), Германия, Естония, Ирландия, Испания, Литва, Полша, Словакия, Унгария, Франция и Чешката република.

От тази година има промяна в регламента на конкурса, като всеки гласуващ задължително избира 2 дървета, за които да подаде своя глас. Промяната е въведена с цел да се балансира национално ориентираният вот на участниците. Всеки може да гласува за представителя на собствената си държава. Вотът ще продължи до 1:00 часа на 1 март 2017 г., като през последната седмица броят гласове за всеки от участниците ще бъде скрит, за да се запази елементът на изненадата.

Победител ще стане дървото, събрало най-много гласове. Той ще бъде обявен на церемонията по награждаването в конкурса, която ще се проведе в Брюксел на 21 март 2017 г.

За да подадете своя вот, изберете две от дърветата, участници в„Европейско дърво на годината 2017“, въведете своята електронна поща и не забравяйте да последвате връзката, която системата ще изпрати на посочения адрес. В противен случай, гласът ви няма да бъде отчетен.

Междувременно у нас тече периодът за номинации в „Дърво с корен 2017“. Ако познавате специално дърво или имате мил спомен с друго такова, ако сте чували легенди или сте отгледали от фиданка някое дръвче, разкажете ни за него! Как да го направите, вижте тук.

Дневник

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply