Кметът на Перник Вяра Церовска на крак при хората от Мещица: До ден ще имате вода, резервоарът в селото е пуснат

Кметът на Община Перник Вяра Церовска лично се срещна с жителите на село Мещица, които се вдигнаха на бунт заради липса на вода. Тя реагира веднага след като кметът на селото Деян Станимиров й се обади и обясни за напрегнатата ситуация. 

01
Церовска успокои протестиращите и ги увери, че до ден проблемът ще бъде разрешен. По думите й стана ясно, че в момента се работи по аварията, която ще бъде отстранена в най-кратък срок.
Вяра Церовска сподели пред местните хора, че резервоарът в селото е пуснат, направени са пробите и е в процес на преминаване като собственост към Асоциация ВиК , което не пречи да работи.
02
„Той е направен, за да може да се осигурява по-добро водоснабдяване на жителите на Мещица. Това е проект, който е започнат през 2016 година и вече е приключен“, коментира кметът.
03
Тя обясни пред събралите се хора още, че заради тежка авария на главния водопровод в пернишкия квартал „Караманица“ в момента целия град е без вода. „ Причините са ниските температури, поради което има заледяване на водата и са изпукали множество тръби“, допълни Церовска.
След разговора и уверението на кмета хората се успокоиха и беше премахната блокадата на пътя.
04

Коментари

коментара