Кметът на Перник Вяра Церовска на крак при хората от Мещица: До ден ще имате вода, резервоарът в селото е пуснат

Кметът на Община Перник Вяра Церовска лично се срещна с жителите на село Мещица, които се вдигнаха на бунт заради липса на вода. Тя реагира веднага след като кметът на селото Деян Станимиров й се обади и обясни за напрегнатата ситуация. 

01
Церовска успокои протестиращите и ги увери, че до ден проблемът ще бъде разрешен. По думите й стана ясно, че в момента се работи по аварията, която ще бъде отстранена в най-кратък срок.
Вяра Церовска сподели пред местните хора, че резервоарът в селото е пуснат, направени са пробите и е в процес на преминаване като собственост към Асоциация ВиК , което не пречи да работи.
02
„Той е направен, за да може да се осигурява по-добро водоснабдяване на жителите на Мещица. Това е проект, който е започнат през 2016 година и вече е приключен“, коментира кметът.
03
Тя обясни пред събралите се хора още, че заради тежка авария на главния водопровод в пернишкия квартал „Караманица“ в момента целия град е без вода. „ Причините са ниските температури, поради което има заледяване на водата и са изпукали множество тръби“, допълни Церовска.
След разговора и уверението на кмета хората се успокоиха и беше премахната блокадата на пътя.
04

Хидравлични ремонти в Перник - 0884052132
Share Button

Коментари

коментара

11 Коментари на Кметът на Перник Вяра Церовска на крак при хората от Мещица: До ден ще имате вода, резервоарът в селото е пуснат

  1. Добре,че викнаха национални медии та дебелогъзата кметица да се дотътри до Мещица и да разбере че има готов резервоар от години и заради некадърния и екип не е пуснат в експлоатация

  2. Ей , тези от БСП са го направили нарочно заради изборите .Само , че Директора на ВиК е роднина на кмета на града и това доказва , колко са адекватни и могат да управяват града , ВиК е общинско предприятие с учасние на всички общини на територията на Пернишка област и къде се крие и арабия Сашко?Срам и глупости се говори , а какво ще стане когато се отпиши стената на язовир Студена , защото ремонта ще доведе точно до това.Ало ръководители на Перник , защо затворихте изходите от Перник посока Радомир – става въпрос за жп. прелеза при Кървавото и при завот Кристал.Земетресението през 2012 не ви ли подказа , че тези изходи тряба да се отворят.Къде е Гражданска защита и не се ли мисли , че язовира е с напукана стена и тръгне ли не ми се мисли.

  3. От години в квартал Могиличе водата тече само в сутерените. Налягането умишлено се поддържа ниско, защото старите тръби не издържат. ВиК отстраняват авариите с чепове. Няма и метър подменен водопровод. Да не говорим за дупките оставащи след ремонтите. От един месец водата идва само нощем, но от ВиК не знаят защо. Кметицата и Областният управител не са чували нищо по въпроса. ОСТАВКА!!! НЕКАДЪРНИ ПАРТИЙНИ МАРИОНЕТКИ!!!

  4. Алоо общината вие знаете ли ,че живеят хора в този град,24 ч сме без вода това не е било и по турско робство ,вашето управление е потоп за Перник.

    • Ма „Вакло моме „, която все още изпълняваш длъжност кмет на Перник! Ма що не се поучи от Й.Фъндъкова – кога твоите некадърници, малограмотници и олигофрени от тоя барака – община и ВиК спирате водата на гражданите – наемете и осигурете водоноски!!! Ма областнию че сменят капата бре новите управници, а ти сега що дремеш, а не ги организираш като „дамата“ не знае защо е кет???

Коментирай