КАТ цака шофьорите от Перник, Владая и Мърчаево – постави знак за винетка преди караулката!

Снимка: Влади Мир, Фейсбук

От вчера на пътя преди Владая в посока Перник бе монтиран знак за винетка. Новият знак не остана незабелязан от перничани, които ежедневно минават оттам за работа към София. Случано или не, новият знак бе поставен точно преди за изтече гратисния месец януари, през който шофьорите можеха да карат колите си със старите винетки.

Във фейсбук групата „Снимай Перник, всички да видят“ перничанин написа: „Не е тъп да си лесно. Знака е преди караулката на Владая. Честито на всички от Владая и Мърчаево!“

Според повечето наши съграждани, КАТ цака не само тях, поставяйки винетка на пътя, но и жителите на селата Владая и Мърчаево, които се водят към софийска община. Така например, софиянци, които живеят във Владая , не могат да отидат до столицата без винетен стикер. Това не нарушава обаче закона, тъй като Владая е село, а не квартал на София.

Досега владайци и мърчаевци можеха да отскачат до столицата без да е нобходима винетка за това.

Някои от перничани прогнозират, че знакът много скоро ще бъде изкъртен от бесни шофьори.
Вероятно идеята да бъде поставен знакът точно на това място, цели да бъдете спряни на караулката на Владая и да бъдете глобени, ако нямате винетка.

„Винетка за този хубав път там, без нито една локва и кръпка, и това е на Входа на София, срамота…“, иронично коментира перничанин.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply