КАТ цака шофьорите от Перник, Владая и Мърчаево – постави знак за винетка преди караулката!

Снимка: Влади Мир, Фейсбук

От вчера на пътя преди Владая в посока Перник бе монтиран знак за винетка. Новият знак не остана незабелязан от перничани, които ежедневно минават оттам за работа към София. Случано или не, новият знак бе поставен точно преди за изтече гратисния месец януари, през който шофьорите можеха да карат колите си със старите винетки.

Във фейсбук групата „Снимай Перник, всички да видят“ перничанин написа: „Не е тъп да си лесно. Знака е преди караулката на Владая. Честито на всички от Владая и Мърчаево!“

Според повечето наши съграждани, КАТ цака не само тях, поставяйки винетка на пътя, но и жителите на селата Владая и Мърчаево, които се водят към софийска община. Така например, софиянци, които живеят във Владая , не могат да отидат до столицата без винетен стикер. Това не нарушава обаче закона, тъй като Владая е село, а не квартал на София.

Досега владайци и мърчаевци можеха да отскачат до столицата без да е нобходима винетка за това.

Някои от перничани прогнозират, че знакът много скоро ще бъде изкъртен от бесни шофьори.
Вероятно идеята да бъде поставен знакът точно на това място, цели да бъдете спряни на караулката на Владая и да бъдете глобени, ако нямате винетка.

„Винетка за този хубав път там, без нито една локва и кръпка, и това е на Входа на София, срамота…“, иронично коментира перничанин.

Share Button

Коментари

коментара

17 Коментари на КАТ цака шофьорите от Перник, Владая и Мърчаево – постави знак за винетка преди караулката!

 1. Ми хора май вече не се издържа,половината и повече от Перник работят и пътуват към Сф с коли,да затворим Владая с един як протест заедно с владайци,мърчаевци и да изхвърлим всички знаци за винетка.Всички знаем в какво състояние е пътя и за някакви 3-5 км да се налага да се плаща винетка

  • Ще плащате и още как!И без това НЕ сте добре дошли в София,навляци такива!!!Стойте си на село,за да не ви изхвърли от столицата,селяндури нагли!

   • Жоро , ти си най–големия селяндур и сега когато си тръгваш за родното място внимавай да не забравиш да се прибереш още в неделя , а не в понеделник да ни праниш калабалък сутринта .АМАН от тези като тебе .Е знам ,че те е яд , че София е квартал на Перник и дневен паркинг на пернишките автомобили.Яд те , че ви командим от години и Президента 10 г беше перничанин.

   • Korenqko sofiqnec koito ne propyska petuk da otide na rodnoto si mqsto nqkade iz gorite deto i nie „selqnite“ ot pernik dori ne sme go chyvali xaresva mi ogranichenata ti misul tipichna za edin „stolichanin“ purvo se zamisli i sled tova govori kazva ti go edin selqndyr pone spored tvoite dymi de 🙂

   • Тъпо копеле,истинските софиянци се изнесоха от Сф.Ти си некъв дивомер от люлин дето и идея си нема че в бума на скъпите апартаменти софетата напълниха пернишките села.по скромните накупуваха панелки в изток

   • Ееееееер аман от цървули…..Жороооооооо Жоро…..стой си в панелката в Младост4 и неръси мозък….защото ти липсва….гледай цървулчо да намериш малко парички да нахраниш пинчера иииииииииои ….спри да се напушваш…..не ти понася

 2. Нали в този участак нямаше да трябва винетка за 2-3километра и за да можем перничани да пътуваме до голямото село на работа без да ги купуваме!

 3. Нямам против да си плащам , но да има за какво.За този път София -Перник през Владая трябва да ни плаща държавата , че се движим.Пътя е дупка до дупка, а след прокарватето и на водопровода така положиха пътната настилка , че имаш чуството ,че пътуваш с кораб пътя е само навълни.Точно малко след знака има и един трамплин и точно на лекия завой има опасност да изгубиш и управлението на автомобила.До кръговото на Бойко Борисов/невижданото чудо на глупостта да качиш главен път и да направиш кръгово , отдолу се развъждат жаби/пътя е ужасен и затова ли трябва да плащаме.Перничани ежедневно пътуваме по този път и си плащаме данъците , ремонта по автомобилите и акциза на горивата втора винетка.Жителите на Владая и Мърчаево също ще плащат, но и Центъра за градска мобилност също ще плащат за витетки.Измислиха и поредната глупост да се пишат и номерата на автомобилите , но това е рекет от държавата .Купувам си нов автомобил и старя го бракувам , но съм си платил годишна винетка , а трябва и да купувам нова .Имаш два автомобили /перничани си купуваме и автомобили с висока проходимост за да можем да ходим на работа и през зимата и за тях ли ще плащаме винетки и да си престояват в гаражите.Винетката се плаща , че минаваш през път от Републиканската пътна мрежа /АПИ/.Витетката трябва да я имаш , а не да ме спират и да се опитват хората от КАТ да я отлепват.Така нарушават човешките ми права като посягат на собствеността ми.

Коментирай