Сурва се качи и на сцената на Мис „Вселена“! Красавицата Виолина Анчева представи България в костюм на кукер – ВИДЕО

Уникалният български обичай Сурва става все по-популярен. Той се качи и на сцената на престижния конкурс за красота „Мис Вселена“. 

Българската кандидатка за короната Виолина Анчева представи традицията облечена в костюм на кукер. Дизайнът на роклята е дело на студент от Националната художествена академия.

Костюмът обаче скандализира българите. Обикновено в такива конкурси, когато се представят обичаи, претендентките се обличат в носии. И винаги различното е трудно прието.

Костюмът отприщи доста злоба и критики сред българите във Фейсбук, а някои сравниха дизайнерското бюстие с костюм от сексшоп.

phpxx4kih_559x-

„Разочарована съм, че това се случва от мои сънародници и то в момент, в който се опитвам да представя българските традиции по един по-модерен и различен начин. Не определям костюма като носещ сексуално послание. Аз лично виждам кукери“, каза Анчева пред bTV.

Организаторката на конкурса у нас – Маги Вълчанова, обаче яростно защити представянето и дрехите на Виолина.

 „Опитваме се да популяризираме българските празници, традиции по модерен начин. „Модните критици“ във Фейсбук нека първо се информират как се представят другите участнички в конкурса „Мис Вселена“ преди да хвърлят поредната доза злоба по всичко родно и българско. Нека и журналистите, поне тези които са професионалисти, проучат как техни колеги в чужбина популяризират националните си ценности. Нашите плют по всичко българско, а когато то има успех в чужбина се гордеят. С какво право питам аз? Вие имате ли някакъв принос? Примера с Григор Димитров е показателен. Хвърляха кал по него, а сега се чудят как да го „изчеткат“ най-добре.. Разбира се след като стигна до полуфинал на Австралия Оупън. Посолството на Русия във Филипините изпраща всеки ден на Мис Русия цветя в хотела като жест на уважение. А какво получава нашата представителка Виолина Анчева? Злоба и букет от обиди.. И то само от българи. Пълен абсурд! То е ясно че отдавна се излагаме пред другите нации, но тая злоба край няма. Самоизяждаме се. Не се уважаваме ние като българи, а очакваме навън да ни уважават! Костюмът на Виолина е изготвен специално за нея от талантлив студент от Националната художествена академия и е вдъхновен от българския празник „Сирни Заговезни“. Без да го разбират този празник филипинците харесаха различния костюм. И не само те. Всички костюми минават предварително през одобрение на организаторите. Ако беше толкова „като сутиен от сексшоп“ нямаше да го допуснат за участие изобщо! Жалко за ограниченото мислене! Наистина жалко!“

Конкурсът „Мис Вселена“ спечели 23-годишната студентка по стоматология от Франция Ирис Митнаер.

0000330298-lifestyle

За първа нейна подгласничка беше избрана Мис Хаити, Ракел Пелисие, а Мис Колумбия, Андреа Товар, бе обявена за втора подгласничка.

Share Button

Коментари

коментара

Посетете водещата страница на: