Спор за сурвакарската кавърма на Иван Звездев! Кодошлията Васил Митов – Даката от село Дивотино, нагизден като същинска граовка и с паралента на главата, но и с изискано поддържано катинарче влезе в ролята на асистент. Опиталите манджата още се облизват

Баба с брада асистира на Звездев. Това може да се случи на Сурва в Перник.
Кодошлията Васил Митов – Даката от пернишкото село Дивотино, нагизден като същинска граовка и с паралента на главата, но и с изискано поддържано катинарче влезе в ролята на асистент на популярния готвач Иван Звездев, докато той приготвяше по своя рецепта кавърма за  перничани и гостите на Перник.
На характерния за Дивотино говор Даката обясни на изкусния кулинар, че за да стане сурвакарска кавърма в нея  трябва да има преди всичко много праз, но и кромид и чесън. Верен на

себе си с вкуса си към южноамериканската кухня, Звездев спази своя  сценарий и от микрофона обясни достойнствата на станалата напоследък модерна храна киноа. То и как би станала граовска кавърма без киноа, се питаше многобройната публика на кулинарното шоу на Звездев на сцената в пернишкия парк.

Все пак беше постигнат компромис в Дивотино  да посеят от дошлото от Боливия семе с прогнозата от осем семенца да се изкарат поне 50 кила продукция. Три прасета сме сготвили на каварма  в два казана , каза Звездев, за  дошлите да опитат ястието му.

 03
Шоуто подгряваха танцовите изпълнения на клуб „Еуфория“ при ОУ „Христо  Смирненски“ в град Радомир и самодейния състав при читалище „Чичо Стоян“ в Дивотино с ръководител Юлиян Кралчев.  На кулинарната веселба дойде и кметът на Перник Вяра Церовска с целия  си екип.
02
А опиталите кавармата на Звездев още се облизват.
05

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply