Деца рисуваха маски в Творческа работиница. Утре ги очаква голяма сладка изненада!

Фоайето на Общинския младежки дом се превърна в творческа работилница за децата. Те майсторят маски, сурвакарчета- марионетки с дървени лъжици и колажи на кукери. Екип от шестима млади художници от фондация „Изиарт“ напътстват децата, като обясняват кои от маските за кой регион на България са характерни. На голяма изрисувана карта са онагледени костюмите и маските в цялата страна.
02
Трите творчески ателиета в Младежкия дом са напълно безплатни за децата. Наречени са „Детски панаир“ и се организират от Фондация „Изиарт“ с ръководител Станка Желева и Община Перник.
03
В утрешния ден голяма изненада очаква децата, които дойдат в творческото ателие в 16 часа. Ще има пукане на пинята. Това е един голям чувал маскиран като кукер, пълен с играчки, бонбони и други лакомства. Всяко дете ще може с точилка да удари кукера и да събере лакомствата, които изпаднат от него.
05
Кметът Вяра Церовска и екипа й също посетиха творческата работилница, за да видят какво правят децата.
01
Фондация „Изиарт“ е създадена през 2011 година. Нейната основна цел е създаването на културно-образователни проекти за деца. Екипът й прави събития за деца в цялата страна. Техни проекти са „Детски панаири“, „Програма по история на изкуствата в училище“ и празници за децата в различни градове. Това е първото партньорство на фондацията с Община Перник.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply