Малки сладури нарисуваха Сурва! 30 детски рисунки ще радват гостите на фестивала в галерия „При Кмета“, някои от тях ще бъдат и подарени

Тридесет прекрасни детски рисунки от конкурса за Сурва украсиха днес галерия „При кмета”. Уникалните картини, нарисувани от децата на Перник, озариха пространството с красота и цветове. Тази година в традиционния конкурс за детска рисунка, посветен на 26-тия Международен фестивал на маскарадните игри, се включиха ученици от 15 училища, а изпратените картини са били над 300. Изключително трудно е било на журито да определи най-добрите, каза председателят на журито и шеф на галериите в Перник Ели Темелкова.

01
„Тези невероятни рисунки, пресъздаващи емоцията на Сурва, са част от най-големия празник на Перник. Щастливи сме всички с тези цветове, тези герои и образите, които сте показали във вашите творби. Вашите невероятни произведения ще видят много гости, които ще дойдат на фестивала”- каза кметът Вяра Церовска, която откри изложбата. Тя лично връчи грамотите на най-добрите. Най-малките сред тях бяха деца от подготвителната група в ОУ „Свети Иван Рилски”.
02
Някои от прекрасните произведения на децата ще бъдат подарени на официалните делегации и гости, които пристигат за фестивала.

Изключително много рисунки са били изпратени за участие в тазгодишният конкурс. За разлика от предходната година, когато всяко едно училище трябваше да изпрати до 10 рисунки, сега няма ограничения за броя на творбите. Организаторите обмислят за следващия фестивал в конкурса да се включи и раздел за приложно изкуство.
03 04 05 06

Коментари

коментара