Пълна мобилизация! Цялата полиция в Перник, полицаи от Радомир, Брезник и Жандармерията на София – на крак за фестивала Сурва 2017. Къде можете да паркирате?

Снимка: Интернет
Полицията в Перник ще бди за сигурността в града по време на Международния фестивал Сурва 2017 с целия си наличен ресурс от кадри. Очаква се пернишките полицаи да получат подкрепление и от съседните общини Радомир и Брезник, както и от жандармерията в София. Цивилни полицаи също ще следят за спазването на реда по време на шествията. Това стана ясно на провела се пресконференция за сигурността по време на фестивала в Перник.
 
В дните на фестивала се очаква Перник да прелива от народ – участници и гости. Именно за това основните улици в центъра на града ще бъдат блокирани. Коли могат да се паркират по ул. „Св. Св. Кирил и Методий“.
Освен това ще има и четири платени зони, където можете да си оставите колата. Това са паркингът пред Младежкия дом, паркингът на Руския битак, паркингът пред спортна зала „Борис Гюдеров“ и улицата, водеща към залата, покрай частната кардиология „Св. Георги“. Заплащането е 1 лев на час престой между 08:00 и 18:00ч. Вариант за паркинг е и дворът на 6-то училище в кв. Дараците.
Сурвакарските групи пък ще паркират по улиците „Радомир“, „Физкултурна“ и „Брегалница“. За ВИП гостите също са предвидени паркоместа на паркинга на полицията.
 
Заместник кметът по културата на Перник Севделина Ковачева, която изкъсо следи всичко по организацията на мащабното събитие подчерта, че сигурността на проявата е изключително важна и не бива да се допускат инциденти.
01

От полицията призоваха гражданите и гостите на Перник за бдителност, тъй като при подобни струпвания на много хора крадците се активират. Не оставяйте ценни предмети в колите си и ги заключвайте добре, съветват полицаите.

Относно здравната помощ е предвидено линейка да дежури на улица „Брегалница“, а пожарен автомобил ще стои до Минна дирекция в случай на инциденти.

„При случай на произшествие, да се сигнализира най-близко стоящия полицай, а не тел.112, защото полицаите познават добре района и ще съдействат бързо при решаването на проблема“, посъветваха служителите на полицията.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply