Спипаха при проверка крими герой с марихуана на пернишка територия. Съдят младеж за 0, 5 грама марихуана и 0, 3 грама амфетамин

40-годишен столичанин е задържан с над 10 грама марихуана.

Вчера, около 12, 30 ч., служители на ОДМВР – Перник проверили лек автомобил „Ауди 80“ с благоевградска регистрация. То станало на пътен възел „Даскалово“, където колата пътувала посока София. При проверка на шофьора, 69-годишният Д.П. от Благоевград и 40-годишният Л.И. от столицата, пътник в аудито, у по-младия мъж било намерено и иззето пликче с 10, 31 грама суха зелена листна маса. Полевият тест показал, че това е марихуана. Двамата са задържани за 24 ч. с полицейска мярка. Л.И. е криминално проявен, познат с множество кражби, унищожаване и повреждане, присвояване и вещно укривателство.

Образувано е досъдебно производство под ръководството на Районна прокуратура – Перник.

Перничанин застава пред Темида за притежаване на наркотични вещества.

В средата на миналата година, служители от Първо РУ – Перник задържали 20-годишният А.И. от областния град. Това станало в „Западния парка“ в града, а младежът бил в лек автомобил „Фолксваген“ заедно с още двама негови приятели. Били намерени и иззети около 0, 5 грама марихуана и 0, 3 грама амфетамин. А.И. е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Работата по случая продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply