Превозвачката с 1000лв. субсидия дневно заплаши: Ще протестирам всеки петък пред Общината: “Много сме, силни сме!”

Собственичката на транспортна компания БУС Перник Магдалена Милтенова заплаши, че ще изкарва превозвачи всеки петък на протест срещу Община Перник. “Много сме, силни сме”.

Пред камери на днешния протест, тя обяви подкрепа за недоволните от Общината, които се обръщат към нея.

В Перник продължават част от транспортните фирми да са недоволни от това, че се въвеждат нови правила – джипиес системи и конкурс за модерен превоз, вместо продължаване на догоорите от 2008година както се е правело досега вече 10 години.

Тарторката на протеста стана популярна в социалните мрежи с разкритието, че получава средно около 1000лв дневно субсидия от държавата, затова, че вози перничани. Така годишно се получава сума близо 400 000лв.

Справка

Перничани са в шок, че определени фирми получават колосални суми от години наред, а автопарка им е под всякаква критика.

Кметът Вяра Церовска обяви намеренията си да реформира транспорта в Перник. “От десет години режат като баница транспортната схема на Перник. Аз въвеждам джипиеси на автобусите, искам модерни и екологични автобуси, които да возят перничани след проведен конкурс – състезание между фирмите. Това е нормалното, така се прави по цял свят, но не и в Перник, защото тук идват едни фирми при кмета и им се преподписват временни договори ежегодно, без критерии, без качество, без контрол. Тази порочна практика няма да продължава и перничани очакват от мен и кметската управа смели реформи и рестарт на Перник“, категорична е Вяра Церовска.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply