БОМБА! Протестърка – шефка на транспортна фирма прибира по 1000лв. дневно субсидия и компенсация, че вози перничани в бусовете си!!

Организаторката на протеста в петък на старите автобусни фирми, които досега возеха перничани в бараките си Магдалена Милтенова – собственик на фирма ТК “Бус” прибирала от държавата огромни суми, за да вози перничани, научи ZaPernik.com, разследвайки транспортната война в града.

Фирмата на госпожа Милтенова вози 10 от 36 линии в Перник. Това е по-малко от една трета от транспортните линии, но за което получава от държавата субсидии и компенсации в размер на забележете 47660.60лв субсидия и 344359лв компенсация. Това са пари задето вози пенсионери, ученици, в села и т.н. Тоест напълно законни пари.

Реално транспортната компания на Милтенова прибира над 50% от субсидиите за цял Перник, според справката, с която разполагаме. Това прави 392019лв годишно, което е средно по 1074лв дневно.

Справка

Какво ли е удоволствието да прибираш по една хилядарка дневно за компенсация, че возиш перничани? Отделно приходите от билетчета.

Наблюдатели допускат, че именно златния финансов пай, който транспортни фирми са лапали вече над 10 години е причината част от старите фирми в Перник да не желаят Общината да проведе нов конкурс за транспортни фирми в Перник. Досега транспортни фирми караха по маршрутите из града с временни договори от по 1 година, които се подновяваха лично от кмета ежегодно, без провеждана конкурсна форма.

След като научиха намерението на Община Перник да обяви конкурс за транспорта в Перник, в петък, от фирмата на г-жа Милтенова и още 8 транспортни фирми ще протестират пред сградата на Община Перник. Засега причините не са обявени конкретни, освен “изгонване на злото” от сградата на Общината.

Кметът на Перник Вяра Церовска е твърдо решена обаче да се организира нов конкурс за автобуси, които да отговарят на критериите ЕВРО 4 за екология и да са с климатици. Повечето сегашни автобуси в Перник са на ниво ЕВРО 2.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply