МВР призова: Не пътувайте до Ивановден!

Във връзка с категоричните прогнози за обилен снеговалеж и рязко понижаване на температурите в периода 05-07 януари, МВР предупреждава, че е възможно да бъде спирано движението на тирове по републиканските пътища, както и „затварянето на цели участъци от магистралите, за да не се допуснат задръствания и блокиране на автомобили, както се случи в навечерието на Нова година“

От страна на ОДМВР – Перник се предприемат мерки, за недопускане на затруднения в движението. Установен е контакт с Областно пътно управление и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ и са набелязани съвместни действия при усложняване на обстановката. Същото е направено и с органите за местно самоуправление и местна администрация. Всички налични сили на полицията ще бъдат в готовност и ще реагират съобразно моментната ситуация. При необходимост, ще се затварят рискови и непочистени пътни участъци, до отстраняване на опасността. Пътните полицаи ще съблюдават автомобилите, за готовността им за движение при зимни условия. Абсолютно безкомпромисни ще бъда органите на реда към шофьори, тръгнали на път с износени гуми и не наличието на основни аксесоари за движение при зимни условия.

Има готовност за реакция при постъпили сигнали за бедстващи лица, като са установени контакти с ЦСНМП, РДПБЗН и Червения кръст.

От полицията съветват гражданите, да не тръгват на път ако ситуацията е усложнена и това не е абсолютно наложително.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply